Ploieşti: Olimpicii prahoveni s-au întors cu premii importante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Andriuc spune că nu a avut emoţii prea mari la examen
Iulia Andriuc spune că nu a avut emoţii prea mari la examen

 25 de elevi prahoveni s-au întors acasă de la olimpiadele naţionale cu premii şi menţiuni.

Peste 35 de elevi şi liceeni din Prahova nu s-au relaxat în vacanţa de iarnă, ci au participat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. S-au întors, ca fiecare an, cu tolba doldora de premii şi distincţii. Iulia Oxana Andriuc, o elevă de numai clasa a VIII-a, de la şcoala Grigore Moisil din Ploieşti, a impresionat juriul de la Olimpiada naţională de chimie care s-a desfăşurat la Piteşti.

Profesorii i-au acordat premiul I şi un premiu special pentru cea mai bună lucrare teoretică pentru teza prezentată la olimpiadă.
Îmi place foarte mult chimia şi nu am avut emoţii prea mari la examen pentru că eram stăpână pe cunoştinţele mele”, spune cu inocenţă Iulia. La această vârstă, nu o interesează deocamdată recompensa materială a muncii, iar premiul în bani, primit de la Ministerul Educaţiei, de 120 de lei, i se pare tocmai bun pentru a-şi cumpăra cărţi... de chimie.

Fetiţa nu vrea să se oprească aici cu performanţele şi speră ca în liceu să ajungă la un nivel care să-i permită participarea la concursurile internaţionale de profil.

25 de premii importante

Rezultate foarte bune au obţinut şi Radu Bucur, elev în clasa a VIII-a la Colegiul I.L. Caragiale, calificat în lotul naţional şi care va participa la olimpiadele internaţionale de informatică, confirmând încă o dată tradiţia performanţei ploieştene în această disciplină.

Două premii III şi un premiu special au fost obţinute la olimpiada naţională de limba şi literatura română de către Irina Bădescu, elevă în clasa a VII-a la şcoala George Coşbuc, şi Ana-Maria Bercea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul I.L.Caragiale.  

Cu menţiuni s-au întors şi alţi 21 de elevi, la concursurile de fizică, chimie, engleză, limba română şi informatică.

Performanţe şi la balcaniade

La sfâşitul anului trecut, doi elevi ploieşteni au participat la Balcaniada de Informatică, unde au obţinut două premii importante: o medalie de argint şi una de bronz. Este vorba despre Radu Ştefan Voroneanu şi Marius Petcu de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul". Competiţia a fost organizată, la Shumen, în Bulgaria.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite