Ploieşti: Oferte atractive pentru elevii ploieşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au fost impresionaţi de roboţii cu senzori
Elevii au fost impresionaţi de roboţii cu senzori

Catedra de Informatică a Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti a organizat o întâlnire mai puţin obişnuită, joi, în Aula Universităţii.

Invitaţii speciali au fost cei peste 200 de elevi ai unor colegii şi licee ploieştene, care s-au întânit cu foşti studenţi dar şi actuali profesori, pentru un workshop interactiv.

Sesiune de robotică

Coordonatorii întâlnirii, foşti şi actuali sudenţi ai UPG, au prezentat elevilor evoluţia lor profesională după finalizarea studiilor superioare şi chiar proiectele lor de dimplomă, care mai de care mai interesante.

„Cel mai mult mi-a plăcut partea de robotică, pentru că a fost foarte interesant să aflu ce se poate face cu pisele Lego. M-am gândit să dau la informatică, deşi sunt puţin descurajată din cauză că ştiu că este foarte greu şi voi avea multe lucruri de învăţat", săune eleva Monica Suciu, din cadrul Colegiului Naţional „Nichita Stănescu".

Promovarea imaginii UPG

Acţiunea a avut ca scop promovarea activităţilor derulate de studenţi în cadrul universităţii pentru a-i atrage pe elevi spre cursurile de informatică.

„Este foarte tare tot ce am auzit aici, deşi cred că pentru a ajunge la o firmă importantă trebuie să munceşti extrem de mult. Oricum domeniul IT mă fascinează de când mă ştiu, sunt la un profil real şi cred că ăsta este viitorul", este de părere Cristian Nica, un alt tânăr prezent în sală.

Această acţiune reprezintă prima de acest gen organizată de reprezentaţii Catedrei de Informatică, urmând ca în luna aprilie să aibă loc concursul „Cel mai bun programator", dedicat studenţilor de la orice specializare din cadrul UPG Ploieşti. Anul trecut, câştigătorul primului loc la acest concurs a primit un laptop.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite