Ploieşti: Ocoliţi! DN72 Ploieşti-Târgovişte este iadul conducătorilor auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional DN72, care face legătura între Ploieşti şi Târgovişte, a devenit aproape impracticabil, din cauza gropilor prezente la tot pasul, pe carosabil.

Nu doar străzile din Ploieşti sunt "ciuruite" în urma acţiunilor de deszăpezire din această iarnă, ci şi drumurile naţionale şi judeţene. Cine reuşeşte să iasă din Ploieşti fără să-şi rupă maşina în gropile de până la jumătate de metru adâncime, are toate şansele să păţească un astfel de necaz la ieşirea din muncipiu, pe DN72, care duce la Târgovişte.

Pe o porţiune de aproape 200 de sute de metri, covorul asfaltic este distrus aproape în întregime, pe ambele sensuri de circulaţie, însă carosabilul este afectat pe toţi cei 11,5 kilometri de asfalt DN72, din Prahova.

"Nimeni nu ia nici o măsură"

Doar conducătorii auto cu experienţă ştiu să facă slalom printre gropi fără să intre în autovehiculele care vin pe contrasens.

"Ne-am săturat să tot trecem pe aici, dar ca să o luăm prin altă parte cu autovehiculele trebuie să ocolim foarte mult. Eu fac zilnic naveta Nedelea Ploieşti şi sunt pur şi simplu un car de nervi. Îmi distrug maşina. Nu ai cum să ocoleşti aceste adevărate cratere şi văd că nimeni nu ia nici o măsură", a spus Nicolae Apostol, un prahovean de 49 de ani.

"Ce să vă mai spun. Cred că nu mai sunt cuvinte să reproduc ce văd aici, în zona de la baza podului. Este bătaie de joc pe banii noştri. Mie îmi vine să plâng când mă gândesc cum îmi distrug maşina. Ar trebui ca Băsescu să dea şi pe aici să vadă cum se circulă" a concluzionat Mircea Titu, un alt conducător auto.

Tot aşteaptă să treacă ploile

Reprezentanţii  Secţiei de Drumuri Naţionale Prahova încearcă să-i liniştească pe şoferii nemulţumiţi de starea drumului naţional,  precizând că, după ce vor trece ploile, vor reabilita în întregime tronsonul de drum afectat, prin intermediul unei firme de construcţii.

"Firma UMB, a lui Umbrărescu se va ocupa de reparaţii şi de continuarea lucrărilor de asfaltare a DN72. Pe tronsonul de drum din Prahova s-a pus un singur strat, cel de egalizare, peste care vor fi puse alte două. Abia atunci lucrarea o să fie gata. Nu au mai fost fonduri, de aceea nu s-a continuat. Pentru 2009, constructorul a primit 30 de milioane de lei şi de atât  lucrat" a precizat Valeriu Manta, director Drumuri Naţionale Ploieşti.  

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite