Ploieşti: Oana Sandu conduce o afacere de succes în turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana şi-a deschis propria agenţie de turism în noiembrie 2009
Oana şi-a deschis propria agenţie de turism în noiembrie 2009

A visat la o carieră în administraţia locală dar a ajuns să conducă o agenţie de turism şi spune că nu regretă nicio clipă deciziile pe care le-a luat în viaţă.

După filaizarea cursurilor universitare, Oana îşi dorea să îşi găsească o slujbă în cadrul structurilor administraţiei publice, cea mai tentantă fiind pentru ea, la vremea aceea, Primăria.

Totuşi, fiind decisă să pornească de jos, s-a angajat în comerţ, un domeniu în care a lucrat aproximativ un an de zile.

După primele şase luni, însă, a renunţat la magazinul la care era angajată ca agent de vânzări, pentru o slujbă la un magazin GSM din Ploieşti.

Soarta a făcut ca patronul acestui magazin să înfiinzeţe, în sediul acestuia şi o agenţie de turism, desemnând-o pe Oana agent de turism în cadrul acesteia.

„Mi s-a părut mai uşor decât în comerţ, poate şi pentru că mi-a plăcut mult mai mult", este de părere tânăra. Ea spune că cel mai mult adora să facă excursii, dar şi să povestească clienţilor despre staţiunile din broşuri sau să studeize ofertele partenerilor turistici.

Din 2004 până în 2006, Oana a lucrat la această agenţie de tursim, însă, în cei aproape 7 ani de experienţă pe care i-a acumulat, ea a lucrat la mai multe unităţi de profil din Ploieşti.

Brevet şi agenţie

După mai mulţi ani de activitate ca agent, Oana a decis că este momentul pentru a obţine brevetul de turism, fapt pentru care s-a înscris la un curs de management în tursim.

După absolvire, ea a fost numită directoarea unei agenţii din municipiu, însă, anul trecut, a luat o hotărâre foarte importantă pentru ea.

„Începând cu 1 noiembrie 2009 am deschis agenţia mea de turism, încercând să am o afacere personală. Începutul a fost mai greu, dar acum am deja încasări pentru ofertele din iunie dar şi pentru cele valabile de Paşte", explică tânăra.

Clienţii care ajung la agenţia Week Travel sunt primiţi cu căldură dar, mai mult decât atât, pot avea sigurnaţa că vor beneficia de cele mai bune oferte de pe piaţă.

Oana negociază întotdeauna cu partenerii de turism excursiile ale căror raport calitate-preţ este avantajos pentru turişti. În plus, ea cunoaşte toate hotelurile şi se interesează de toate condiţiile operatorilor turistici, pentru a nu avea suprize neplăcute cei care ajung în diferite locaţii ale lumii.

Destinaţii de vis

Tinerei îi plac foarte mult turiştii hotărâţi, însă, în cazul în care îi trec pragul agenţiei şi persoane care încă nu s-au decis ce destinaţii să aleagă pentru vacanţă, ei primesc recomandări din partea managerului.

„Mie personal cel mai mult mi-a plăcut în Corfu, Grecia, dar recomand turiştilor şi Bulgaria şi Turcia pentru odihnă şi relaxare, iar pentru cei interesaţi de distracţie cea mai bună destinaţie este Ibiza.

Peisajele cele mai spectaculoase pot fi admirate însă în Republica Dominicană, Elveţia sau Austria, dar şi Italia, care în ultimul timp este foarte căutată de către schiori, în special iarna", completează Oana.

Ea spune că, deşi afacerea sa este încă la început şi nu îşi permite să aibă angajaţi sau colaboratori, intenţionează ca din primăvara acestui an, în condiţiile în care businessul său pare a fi unul de succes, să îşi formeze o echipă cu care să deruleze proiectele sale în turism.

Întrebări şi răspunsuri

Ţi-ai dorit dintotdeauna să lucrezi în turism?

O.S.: Nu, în timpul facultăţii visam la o carieră într-o instituţie publică, în Primărie în special, pentru că îmi doream un job uşor. S-a întâmplat să ajung agent de turism şi pot spune că nu regret absolut deloc.

Ai clienţi fideli?

O.S.: Sunt clienţi care cumpără de 2,3 ori excursii într-un an de zile, pentru diferite locaţii interne sau externe, numai de la mine, ceea ce mă bucură foarte mult, mai ales că pe unii îi cunosc de mult timp, fiind clienţi care m-au urmat indiferent la ce agenţie am lucrat.

Ce-i place:

Tinerei îi place foarte mult marea, în special litoralul românesc, iar pe timpul verii este nerăbdătoare să vadă litoralul  ori de câte ori are ocazia. Cel puţin o dată la două sau trei săptămâni Oana ajunge la mare, pentru câteva zile de relaxare şi distracţie.

Ce nu-i place:

În general nu îi place zgârcenia oamenilor dar de asemenea nu îi plac negocierile, preferă să lase din preţul unui bilet dacă vrea ea, dar nu suportă clienţii care îi cer astfel de reduceri de la obraz.

PROFIL

NĂSCUTĂ:

19 septembrie 1981, Ploieşti

STUDII:

Facultatea de Litere şi Ştiinţe, UPG Ploieşti

FAMILIE:

Este căsătorită şi aşteaptă un copil

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite