Ploieşti: Oamenii îşi amanetează bunurile pentru Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieştenii îşi amanetează bunurile pentru cadouri
Ploieştenii îşi amanetează bunurile pentru cadouri

Pentru ca Moş Crăciun să vină plin de daruri, unii dintre ploieştenii nevoiaşi apelează la serviciile caselor amanet în pragul Sărbătorilor de Iarnă

 „Mi-am dorit să-i pot face prietenei mele un cadou special, îşi doreşte să mergem la munte un weekend, dar din păcate eu nu mi-aş permite din salariu această distracţie, aşa că m-am gândit să-mi amanetez un dvd player pe care o să-l răscumpăr după Sărbători", explică Ionuţ Nicolae, un client ploieştean.

Dacă tinerii îşi duc bunurile la amanet pentru a-şi permite distracţie, bătrânii îşi doresc mai multe cadouri pentru cei dragi.

„Vreau să-mi ajut copiii şi le-am promis nepoţilor că le va aduce Moşul multe dulciuri şi jocuri pe care ei şi le doresc. Nu ar trebui să-mi amanetez bijuteriile, pentru că ştiu că apoi îmi va fi greu să le iau înapoi, dar măcar de-aş putea să le fac lor o bucurie, pentru că au şi ei dorinţele lor", este de părere ploieşteanca Rodica Pană.

Amanet în rate

Pentru a veni în ajutorul clienţilor, mai ales că numărul lor este mai mare în preajma Sărbătorilor, unii patroni ai caselor de amanet au în această perioadă şi oferte speciale.

„Avem comisioane foarte mici pentru şomeri, pensionari şi cei care nu niciun venit, iar în plus am introdus recent un sistem de plată în rate a contravalorii obiectelor amanetate, ca la bancă", spune Toni Bărbulescu, patronul unei case de amanet din municipiu.

Administratorul crede că noul sistem, dar şi promoţiile pe care le oferă, a determinat creşterea numărului de clienţi în această perioadă cu cel puţin 30% faţă de perioada anterioară, cei mai mulţi dintre ploieştenii care solicită serviciile casei sale fiind tineri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite