Ploieşti: Oamenii de afaceri “bat palma” la poalele munţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt preferatele directorilor şi patronilor de firme atunci când vine vorba despre semnarea unor contracte de afaceri sau pentru organizarea unor conferinţe ori seminarii.  

Pentru că turismul de conferinţe prinde din ce în ce mai mult teren, unităţile de cazare  de pe Valea Prahovei şi-au amenajat săli speciale pe care le-au dotat cu tot echipamente audio/video performante. De exemplu, Hotel Sinaia  dispune de nu mai puţin de nouă săli de conferinţe, care pot găzdui pana la 400 de oaspeţi simultan. Încăperile sunt echipate cu proiector multimedia, flip chart-uri, PC-uri cu conectare la Internet, copiator, scanner şi sistem de sonorizare, fiind preferate de organizatorii de seminarii, expoziţii şi întâlniri comerciale.

La munte merg să discute probleme importante din domeniul lor de activitate şi medici renumiţi din ţară şi din străinătate. De exemplu, în staţiunea Sinaia, denumită sugestiv "Perla Bucegilor", au avut loc, recent, două evenimente medicale deosebite. Este vorba despre Congresul Naţional de Cardiologie, organizat la Hotel Internaţional- Sinaia, unde s-au întâlnit să dezbată probleme importante din domeniul lor de activitate peste 1500 de medici din ţară şi din străinătate. În aceeaşi locatie a avut loc şi un maraton chirugical, urmărit live de 800 de doctori, participanţi la Congresul Naţional de Oftalmologie.

Discuţii la nivel înalt şi la pensiuni

Nu numai hotelurile oferă spaţii oamenilor de afaceri sau angajaţilor unor firme care vin la munte să îmbine frumosul cu utilul, ci şi proprietarii de vile. De exemplu, Pensiunea "Atlantis" din Buşteni, amplasată la poalele munţilor Bucegi, departe de agitaţia oraşului, oferă atât cazare cât şi posibilitatea de a organiza întâlniri de afaceri, unitatea dispunând de o sală de audio conferencing spaţioasă. 

Preţuri negociabile

Hotelierii au preţuri speciale, care pot fi negociate în funcţie de numărul de participanţi, pentru cei care vor să organizeze dezbateri la poalele munţilor. "Este o diferenţă importantă între turismul de afaceri şi cel de relaxare, destinat oamenilor obisnuiţi. Cea mai bună reclamă pentru un hotel cu renume o reprezintă persoanele importante care se ocupă cu businessuri şi care caută să le semneze în săli de conferinţe din hoteluri considerate de lux", a precizat Daniela Pănescu, agent de turism .

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite