Ploieşti: O firmă specializată le renegociază poliţiştilor contractele cu băncile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul sindical Gheorghe Giurumescu vrea ca măsura Ministerului de Intene să se aplice tuturor bugetarilor
Liderul sindical Gheorghe Giurumescu vrea ca măsura Ministerului de Intene să se aplice tuturor bugetarilor

Deşi se află în aceeaşi situaţie, pentru angajaţii din sănătate şi învăţământ nu pune nimeni o vorbă bună la bănci.

Potrivit unei decizii a ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Igaş, şefii inspectoratelor judeţene de poliţie trebuie să ia legătura cu reprezentanţii filialelor bancare, pentru a identifica soluţii referitoare la reevaluarea costurilor totale ale creditelor, la amânarea sau reducerea frecvenţei ratelor şi dobânzilor aferente creditului.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, comisarul Sorin Oprea spune că a anticipat decizia ministerului încă de acum două luni. "Avem un program de consultanţă gratuită oferită angajaţilor care se derulează de două luni. Am identificat o firmă specializată care să ia legătura cu unităţile bancare pentru a-i ajuta pe salariaţi. Există câteva zeci de persoane care au probleme în returnarea creditelor pe care le-au contractat", ne-a declarat Sorin Oprea. Acesta a mai precizat că a primit din partea reprezentanţilor băncilor mai multe adrese pentru a pune popriri pe salariile poliţiştilor, dar în urma negocierilor care au avut loc, băncile s-au arătat dispuse să îi mai păsuiască pe oamenii legii.

Angajaţii din învăţământ şi sănătate trebuie se descurce singuri

Deşi există şi multe cadre didactice care au împrumuturi la bănci, ministerul nu a luat nicio decizie pentru a-i ajuta. "Deocamdată nu am primit un astfel de ordin pentru a negocia cu băncile, dar fără îndoială că aş face acelaşi lucru ca şi colegii mei din Ministerul de Interne. Mi se pare o încercare de a-i ajuta pe oameni", spune  şeful Inspectoratului Şcolar Prahova, Gheorghe Borovină.

Nu de aceeaşi părere este şi linderul de sindicat al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. "Nu mi se pare corectă decizia care a fost luată. Trebuia să existe o ordonanţă de urgenţă pentru ca această măsură să li se aplice tuturor bugetarilor. Reducerea de 25% din salarii este valabilă pentru toată lumea şi mi se pare o discriminare ca numai angajaţii din Ministerul de Interne să beneficieze de acest avantaj", este de părere Gheorghe Giurumescu.

Şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică este dispusă să aplice modelul poliţiştilor. "La nivelul Ministerului Sănătăţii nu s-a pus încă această problemă, dar cred că oamenii trebuie ajutaţi. În ce conjunctură şi sub ce formă, asta rămâne de văzut, dar de principiu sunt de acord că trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ajuta acele persoane care au nevoie de sprijin", spune directorul DSP, Cristian Vintilescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite