Ploieşti: Nutriţionista animalelor de la Zoo Bucov, „bătută” de un iac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai vechi angajate de la Grădina Zoologică Bucov, Paraschiva Înjunghiatu, a fost lovită de un iac care a evadat din ţarc. Femeia care stabileşte hrana zilnică pentru animalele aflate în captivitate a fost transportată de urgenţă la spital şi se află în afara oricărui pericol.

Nu trece zi fără ca nutriţionista de la Zoo să nu viziteze cel puţin o dată fiecare adăpost cu animale. Le urmăreşte îndeaproape manifestările, mai ales după ce au luat masa. Orice schimbare în comportamentul necuvântătoarelor este anunţată medicului veterinar.

Astăzi, însă, în timp ce mergea să vadă dacă totul este în ordine în zona de ţarcuri, Paraschiva Înjunghiatu, de 42 de ani, a fost cât pe ce să se aleagă cu răni grave după ce a fost lovită de un iac care evadase din adăpost.

Purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice, Adriana Grigore,  a precizat că iacii sunt de felul lor animale mai agresive şi că, în ultimele săptămâni, poate şi din cauza căldurii, ei au fost mai agitaţi ca de obicei.

După incident, iacul care a evadat  a fost tranchilizat şi dus înapoi în adăpost. Reprezentanţii Grădinii Zoo spun că de aici înainte, toate porţile ţarcurilor vor fi verificate, astfel încât animalele aflate în captivitate să nu mai poată ieşi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite