Ploieşti: Nunţile salvează restaurantele de la faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restaurantele din municipiu cu greu fac faţă numărului mare de solicitări venite din partea cuplurilor care vor să-şi organizeze nunţile.

Pe următorii doi ani, aproape toate localurile din Ploieşti sunt rezervate unor astfel de petreceri. Cele mai căutate locaţii pentru nunţi sunt restaurante hotelurilor Central, Prahova şi Turist, majoritatea tinerilor care urmează să se căsătorească preferându-le pentru faptul că sunt situate în zona 0 localităţii, foarte aproape de câteva biserici cu tradiţie în oficierea cununiilor religioase. 

Preţurile pentru rezervarea localurilor diferă de la un restaurant la altul, în funcţie costul meniului, spaţiu, poziţionare şi dotări. "Am umblat peste tot în oraş. Ne-am ales Sala Polivalentă de la Hotel Central, care are o capacitate de peste 200 de locuri. Este foarte spaţioasă şi, pentru noi, a contat foarte mult şi felul în care arată. Ne-au cerut aproape 2.000 de lei pentru rezervare. Cred că banii o să-i scoatem după nuntă, aşa că nu e asta o problemă", a spus Adela Simion, o ploieşteancă de 25 de ani, care şi-a programat deja în detaliu nunta din 2011. "Ne-am fi dorit o nuntă în aer liber, însă e foarte scumpă petrecerea la cort. Ne-ar fi costat aproape dublu, undeva la 30.000 de euro, faţă de calculele pe care le-am făcut pentru petrecerea la un restaurant, în interior", a concluzionat Adela.

Viitorii însurăţei trebuie să negocieze

Reprezentanţii firmelor de organizări nunţi îi sfătuiesc pe cei care vor să-şi organizeze petrecerea de după oficierea cununiei religioase să înceapă căutările  pentru alegerea localurilor cu 12-14 luni înainte, asta ca să se asigure ca au timp suficient să studieze toate variantele disponibile. "Totul se negociază, inclusiv costul meniurilor, asta chiar dacă pe patronii restaurantelor nu-i prea interesează că este criză şi că au scăzut preţurile. Restaurantele spaţioase sunt salvate de la faliment de nunţi. Eu îi sfătuiesc pe tineri să nu se căsătorească în perioade foarte aglomerate, ci în lunile martie, mai şi în zilele de duminică. Asta dacă vor un local anume. De exemplu, la Hotel Central şi Turist nu mai au şanse să găsească liber până în toamna anului viitor", a precizat Valentina Tudor, angajată a unei firme de organizare nunţi din Prahova.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite