Ploieşti: Noapte fierbinte în Prahova pentru infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razie de proporţii azi-noapte în Prahova - imagine arhivă Adevărul
Razie de proporţii azi-noapte în Prahova - imagine arhivă Adevărul

Şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, CD-uri piratate şi spărgători de locuinţe sunt „recolta" unei singure nopţi în care peste 400 de poliţişti, jandarmi şi lucrători de la Oficiul Român pentru Imigrări şi ai Poliţiei de Frontieră au acţionat azi-noapte în Prahova.

Azi-noapte, în intervalul orar 22:00 - 03:00, în judeţul nostru au acţionat 295 de poliţişti, 71 de jandarmi, 3 lucrători Oficiului Român pentru Imigrări şi 44 alte forţe, activităţile desfăşurate presupunând executarea unui număr de 49 acţiuni punctuale.

Oamenii legii au constatat săvârşirea unui număr de 19 infracţiuni din care 10 comise în flagrant, totodată fiind aplicate 283 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 83.400 lei.

Cele 19 infracţiuni constatate au fost reţinutre în sarcina a 14 infractori, unul dintre ei fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere.

Câteva exemple.

Poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti au oprit pentru control un autoturism condus de S. Andrei Florin, în vârstă de 19 ani, din Ploieşti. Acesta conducea autoturismul pe Bulevardul Bucureşti din municipiu, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe strada C.D. Gherea din Ploieşti a fost depistat N. Gabriel, de 24 ani, din comuna Valea Călugărească, care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A. Gabriel, de 35 de ani, din Comarnic, a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, Ş. Daniel, de 45 de ani din Târgovişte, a fost depistat conducând un autoturism pe raza staţiunii Sinaia deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul lui, etilotestul a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toţi aceştia sunt cercetaţi penal.

Oamenii legii au depistat şi alte tipuri de infracţiuni. Astfel, G. Claudiu, în vârstă de 43 ani, din Comarnic, administrator al unei societăţi comerciale din localitate difuza în localul pe care îl administrează muzică fără licenţă.

Totodată, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, ca urmare a găsirii unei diferenţe de 3.000 lei între stocul faptic şi cel contabil.

De la sediul societăţii au fost ridicate 196 CD-uri, în vederea expertizării.

Aceeaşi infracţiune a fost constatată şi la un restaurant din municipiul Câmpina, unde se difuza muzică ambientală de pe 20 de CD-uri, fără a fi deţinute licenţele necesare.

Administratorului i-a fost întocmit dosar penal pentru deţinere de mărfuri piratate în scop comercial şi comunicarea publică de muzică ambientală fără consimţământul titularilor de drept.

Cu ocazia activităţilor întreprinse, poliţiştii oraşului Boldeşti l-au depistat şi pe N. Gheorghe, în vârstă de 28 ani, din Boldeşti Scăeni, principalul suspect în cazul spargerii a două locuinţe pe raza oraşului.

Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, fiind introdus în arestul I.P.J. Prahova, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite