Ploieşti: Nichita Stănescu a fost tratat la directivele exprese ale Elenei Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Ceauşescu a cerut în mod expres tratarea poetului Nichita Stănescu. În banii de atunci, soţia fostului dictator a cheltuit două milioane de lei, echivalentul a 25 de maşini Dacia 1310.

Mircea Gociman, amicul poetului şi preşedinte al Fundaţiei Nichita Stănescu descrie pe site-ul său o întâlnire între soţii Ceauşescu şi poet, la o întâlnirea a conducerii Uniunii Scriitorilor. Elena Ceauşescu i-a spus artistului că ştie că nu se simte bine şi că va da dispoziţii să fie tratat. Peste puţin timp, Nichita a primit acasă vizita persoanală a ministrului Sănătăţii de la acea vreme, profesorul Eugeniu Proca.

"După o discuţie destul de lungă despre una, despre alta, ministrul a spus că a venit să-i facă un tratament pentru ficat, fiind trimis personal de tovarăşa, care nu poate fi refuzată", scrie Gociman pe site-ul său, gociman.com, sursă citată de libertatea.ro.

La refuzul lui Nichita Stănescu de a merge la spital, ministrul ar fi replicat: "Stimate domn, pleci la tratament chiar în clipa aceasta cu mine, de bună voie sau legat de echipa pe care am adus-o cu mine, putem pleca la tratament buni prieteni sau supăraţi unul pe altul!".

Nichita Stănescu a fost tratat la Mangalia Nord, în perioada 1979-1980, iar vizitele i-au fost supravegheate cu mare stricteţe de personalul medical, mai relatează libertatea.ro. Nichita Stănescu a primit cele mai noi medicamente existente pe plan mondial şi vitamine pentru refacerea ficatului. Din păcate, după tratament, marele poet a revenit la obiceiurile nesănătoase, iar în decembrie 1983 a murit, la doar 50 de ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite