Ploieşti: Mii de turişti au ajuns pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul în apropierea lăcaşurilor de cult din staţiunile montane vor fi asigurate de către poliţişti pentru prevenirea ambuteiajelor rutiere.

Cu prilejul sărbătorii creştine a Rusaliilor, poliţiştii prahoveni se aşteaptă ca drumurile care leagă Capitala de staţiunile turistice montane să fie luate cu asalt de către turişti. "În acest weekend, aşteptăm aproximativ 20.000 de turişti pe DN1 spre Valea Prahovei, mai mulţi decât de 1 Mai. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier, s-au suplimentat efectivele de poliţie rutieră, precum şi aparatele radar de pe DN1, DN1A, DN1B şi DN1D", ne-a declarat Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Unde sunt radarele

Vor fi radare în următoarele zone: Pucheni, Potigrafu, Bărcăneşti, Paralela 45, Nistoreşti, Băneşti, Bucov, Valea Călugărească, Albeşti şi Ciorani. Întrucât cel mai intens trafic se anticipează a se înregistra pe DN1, pentru evitarea aglomeraţiei către zonele montane, poliţiştii recomandă folosirea rutei alternative DN1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti - Braşov.

Pentru a preveni accidentele şi ambuteiajele rutiere, oamenii legii vor asigura şi zonele din apropierea lăcaşelor de cult care se aşteaptă să fie luate cu asalt de către credincioşi.

Ce mănăstiri puteţi vizita

La Buşteni, unul dintre aceste lăcaşe este mănăstirea Caraiman. "Aflată pe plaiul Palanca, mănăstirea reprezintă o atracţie pentru cei care vin la Buşteni, în special de Rusalii. Din centrul staţiunii, faci un sfert de oră de mers pe jos până acolo, iar cu maşina nici cinci minute", ne-a spus Vlad Dinu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Buşteni. Mănăstirea Caraiman este mai specială decât altele pentru că aici trăieşte un pustnic, călugăr şi preot, a cărui faima a trecut de zidurile de piatră ale Bucegilor. Părintele spune că s-a aflat, din prima zi a venirii sale pe lume, sub protecţia Maicii Domnului, care l-a îndemnat şi ajutat să construiască această mănăstire deşi se afla pe un pat de spital în urma unui atac cerebral din cauza căruia rămăsese paralizat.

Şi mănăstirea Sinaia, supranumită „Catedrala Carpaţilor" este un punct de atracţie pentru turiştii care vor vizita Sinaia în această minivacanţă de Rusalii. Lăcaşul de cult datează din secolul al XVII-lea şi reprezintă identitatea istorică a oraşului, fiind prima construcţie pe acest teritoriu. „O să facem o slujbă frumoasă de Sfintele Rusalii şi îi aşteptăm pe toţi cei care vor să petreacă această sărbătoare alături de noi să ne treacă pragul", ne-a spus stareţul Macarie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite