Ploieşti: Mii de elevi trec prin focul examenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.000 de elevi vor susţine prima probă, care este orală, în una din cele 50 de unităţi şcolare prahovene în care este organizată.

Zeci de elevi s-au prezentat astăzi la cele 50 de licee din Prahova pentru prima probă a Bacalaureatului 2010.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română reprezintă proba A a acestui examen, fiind susţinută de 7.700 de elevi din judeţ.

„Am emoţii mari, cu toate că m-am pregătit foarte mult şi am făcut şi meditaţie la română tot anul. Trebuie totuşi să-mi stăpânesc emoţiile când intru în sală pentru că vreau să fiu sigură pe mine", explică tânăra Alina Stan, elevă la un liceu din Ploieşti.

Concurenţii vor primi un text la prima vedere pe care vor fi nevoiţi să-l analizeze, însă, anul acesta, pentru prima dată, ei nu au avut o listă cu subiecte posibile pe care să o consulte înainte de examen.

La examen şi la ore

Foarte puţini din elevii care s-au înscris la Bacalaureat provin din seriile anterioare, pentru aceştia urmând să fie organizată o sesiune specială.

Concomitent cu examenele susţinute de elevii din clasele a XII-a, ceilalţi tineri care sunt înscrişi la cursurile liceelor vor face orele ca într-o zi obişnuită.

„Chiar şi elevii care sunt în clasa a XII-a dar nu vor susţine prima probă în ziua respectivă vor avea un program de cursuri, pentru a nu perturba activitatea la examen", explică directorul Colegiului Naţional „I.L.Caragiale", Petre Năchilă.

Proba la limba română este susţinută pe cinci nivele de competenţe, iar tinerii primesc calificative, putând fi declaraţi de nivel mediu, avansat sau experimentat. În fiecare zi de concurs, elevii vor primi alte subiecte, diferite de cele din tranşele anterioare.

 

Calendarul examenelor

Între 19 şi 29 aprilie este programată proba D, Evaluarea competenţelor digitale, iar între 31 şi 4 iunie proba C, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă.

Pe 28 iunie tinerii din clasele a XII-a vor susţine prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, în timp ce pe 3 iunie ei se vor prezenta pentru proba obligatorie a profilului, care este tot o proba scrisă.

În data de 2 iulie este programată ultima etapă a acestui concurs,  proba la alegere a profilului şi specializării, de asemenea o probă scrisă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite