Ploieşti: Mihai Popa este pasionat de puzzle-urile personalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieşteanul confecţionează puzzle-uri personalizate pe suport de lemn din orice fotografie trimisă de client

Este student în ultimul an, lucrează la o firmă se service IT şi are o pasiune mai puţin obişnuită: în timpul liber face puzzle-uri."Într-o zi pe când stăteam acasă şi mă plictiseam am intrat pe un site de afaceri şi am citit acolo despre această idee de a face puzzle-uri.

Mi s-a părut interesant, am căutat mai multe informaţii şi aşa a început totul", povesteşte Mihai. A trecut pe o coală de hârtie toate materialele de care avea nevoie şi a început să caute firme care să le distribuie.

"Pentru realizarea unui puzzle îmi trebuie suportul de lemn pe care îl comand la dimensiunea A4, foaia fotografică care este una specială, lipiciul, ambalajele şi traforajul electric cu care modelez piesele puzzle-ului", spune Mihai. Primul puzzle realizat a fost o fotografie în care era împreună cu prietena lui. Au început după aceea să vină comenzi de la prieteni care şi-au dorit puzzle-uri cu căţei şi pisici pentru copiii lor sau chiar poze cu aceştia.

S-a împrumutat pentru a confecţiona puzzle-uri

Bugetul iniţial pentru demararea investiţiei a fost de 2.500 de lei, iar Mihai a trebuit să se împrumute pentru a face rost de aceşti bani. "Părinţii mei nu aveau cum să mă ajute şi au fost un pic cam reticenţi când le-am spus ce vreau să fac, dar au zis că dacă mă descurc de suma de bani care îmi trebuia nu au nimic împotrivă".

Deşi este nou în domeniu, începând această activitate de aproximativ trei luni, Mihai are deja comenzi din toată ţara. "Pentru că nu îmi pot permite să plătesc pentru a-mi face reclamă, prietenii sunt cei care mă fac cunoscut. Şi prin intermediul lor am ajuns să am comenzi şi din Cluj sau Suceava". Mihai are şi o ofertă pentru cei care îi aduc cele mai multe comenzi: la zece puzzle-uri comandate oferă unul gratis.

Vrea să ajungă la 200 de comenzi pe lună

În prezent, Mihai are în jur de 10-15 comenzi pe lună, dar îşi doreşte ca pe viitor să atingă 200 de comenzi lunar.

Tânărul intenţionează să facă puzzle-uri care să redea peisaje, obiective turistice şi culturale din ţară pe care să le poată comercializa.

"Pentru că nu mi-am înfiinţat încă o firmă, nu pot comercializa puzzle-uri la diferite târguri şi expoziţii. Însă, sper ca în perioada următoare să pot realiza acest lucru", mai zice Mihai.

Tânărul confecţionează puzzle-uri din 25 de piese pe care le vinde cu 40 de lei şi din 35 de piese pe care le dă cu 45 de lei.

"Pentru birouri, cel mai bine merg puzzle-uri de 25 de piese. Acestea pot fi înrămate exact ca un tablou", spune Mihai Popa. Puzzle-ul este livrat într-o cutie de carton pe care este ataşată fotografia din care este realizat.

 

Întrebări şi răspunsuri

Cât durează realizarea unui puzzle?

Un puzzle îmi ia cam 4-5 ore, însă este foarte important să aştept să se usuce bine lipiciul pentru ca apoi să pot tăia piesele.

Cum intenţionezi să te faci cunoscut?

Pentru început o să îmi fac un site unde o să expun ceea ce am realizat până acum şi unde o să le spun celor interesaţi cum mă pot găsi.

Ce ar putea să facă cineva cu un puzzle?

Puzzle-urile realizate de pe diferite fotografii pot fi un cadou ideal mai ales că acum se apropie sărbătorile. De asemenea, se poate oferi şi ca suvenir dacă acesta reprezintă un obiectiv turistic important cum ar fi Castelul Bran sau Peleş.

 

Ce-i place

"Îmi place orice ţine de calculator şi service IT. Iarna îmi place să mă dau cu placa la munte şi vara să fac sporturi extreme cu motoare în pădure".

Ce nu-i place

"Mă deranjează minciuna şi atunci când cineva încearcă să profite de mine. Nu-mi plac activităţile care necesită să stai mult timp într-un loc".

PROFIL

NĂSCUT: 14.07.1984, Ploieşti

STUDII: Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti - Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică - anul IV

FAMILIE: este singur la părinţi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite