Ploieşti: Micii matematicieni vor pleca în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din Caragiale sunt competitori renumiţi - imagine arhivă ADS Ploieşti
Elevii din Caragiale sunt competitori renumiţi - imagine arhivă ADS Ploieşti

12 elevi ai Colegiului Naţional „Ion Luca Caragiale" vor pleca săptămâna viitoare în Polonia, la un concurs internaţional de matematică, organizat în perioada 9-10 martie la Chorzow.

Tinerii au fost invitaţi la această competiţie de către membrii Universităţii Icatowice, dar şi de cei ai liceului partener „Julius Slowacki", din oraşul polonez.

Echipa românească prezentă la această întrecere este formată din 4 elevi din clasele a XI-a, 4 elevi din clasele a IX-a, 3 elevi din clasele a VIII-a şi unul de clasa a VII-a.

Totodată, în perioada 7-11 martie, un grup format din 22 de elevi, printre care şi cei care se vor întrece în Polonia, alături de 4 profesori ai colegiului, vor participa la un schimb cultural cu liceul din Chorzow.

După întoarcerea din Polonia, micii matematicieni vor participa şi la etapele judeţene ale olimpiadei de matematică care vor avea loc în data de 13 martie, iar mulţi dintre ei participă şi la faza judeţeană a olimpiadei de informatică, competiţie care are loc chiar astăzi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite