Ploieşti: Mexicul în fotografii, la Muzeul de Artă Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O inedită expoziţie ce prezintă fragmente din viaţa cotidiană şi culturală a Mexicului, prin intermediul a 36 de fotografii realizate de artistul mexican Rubén Ochoa, are loc mâine, de la ora 17.00, la Muzeul Judeţean de Artă din Ploieşti.

 „360 de grade" a fost organizată ca urmare a unei invitaţii pe care firma Sony din Mexic  a făcut-o artistului, Ruben Ochoa,  de a realiza o expoziţie în care să poată fi apreciată calitatea imaginilor surprinse cu ajutorul camerelor digitale comercializate de această marcă.

Înainte de a începe acest proiect, Ruben Ochoa a facut o  documentare amanunţită care include o largă paletă de imagini care prezinta atât obiecte personale ale Fridei Kahlo, cât şi scene din viata cotidiana, medii urbane, locuri de ceremonie prehispanice si, de asemenea, fotografia pictorului Francisco Toledo pe care Ruben Ochoa a surprins-o în Oaxaca.

Ruben Ochoa a participat la expozitţi din Mexic, Statele Unite şi Spania, şi a primit mai multe premii naţionale şi internaţionale.  În iulie 2007, Fundaţia Volpe-Stessens i-a acordat premiul de fotografie alb-negru, în cadrul concursului "Salonul Internaţional de Artă MERCOSUR".

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite