Ploieşti: Medicii de familie stau prost la capitolul igienă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii din Ploieşti vor fi controlaţi începând de astăzi-imagine arhivă
Medicii din Ploieşti vor fi controlaţi începând de astăzi-imagine arhivă

Direcţia de Sănătate Publică a finalizat controalele cabinetelor din mediul rural, iar în urma verificărilor, reprezentanţii a 10 unităţi medicale au fost sancţionaţi pentru că medicii nu au respectat normele legale privind condiţiile igienico-sanitare.

Cele mai multe probleme au fost depistate de reprezentnaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova la cabinetele medicilor de familie din Tomşani, Băneşti, Loloiasca, Sălciile, Plopu şi Adunaţi.

Modul de sterilizare şi depozitare a instrumentelor sterile, a tăviţelor şi caserolelor sterilizate sunt principalele probleme pe care inspectorii le-au depistat în urma controalelor. „Am sancţionat problemele de igienă numai acolo unde ele ţineau de medici şi nu de administraţia locală.

Pot spune că sunt unele cabinete care au grupuri sanitare improprii, apa potabilă lipseşte cu desăvârşire în unitate, însă aceste aspecte ţin de administraţia locală, care este proprietarul de drept al spaţiilor respective", explică directorul DSP Prahova, medicul Cristian Vintilescu.

Acesta este de părere dacă autorităţile locale ar vinde cabinetele medicilor sau ar acorda mai multă atenţie îngrijirii lor, problemele de acest gen ar putea să-şi găsească rezolvarea.

10 amenzi şi 11 avertismente

La capitolul amenzi, reprezentanţii DSP s-au arătat însă miloşi. Ei au verificat 170 de cabinete şi au dat doar 10 amenzi, în valoare de câteva sute de lei fiecare.

În plus, DSP a mai acordat şi 11 avertismente, cu termene de conformare.

„În ceea ce priveşte cea de-a doua tematică a verificărilor noastre, cea a lipsei cadrelor medicale de la program, s-a întâmplat, în timpul controalelor, să nu fie o persoană la cabinet, dar aceasta a prezentat justificări pentru neprezentarea la program", explică medicul Vintilescu.

Cotroalele au fost demarate la începutul lunii martie, în urma mai multor sesizări venite din partea pacienţilor nemulţumiţi că medicii lor de familie nu respectă programul de lucru afişat pe uşile cabinetelor.

Urmează controalele în oraşe

Primele rezultate făcute publice de conducerea DSP Prahova au în vedre verificările efectuate de reprezentnaţii Direcţiei în cabinetele medicilor de familie amplasate în mediul rural. Începând din această spătămână, inspectorii vor controla cabinetele medicilor de familie care îşi desfăşoară activitatea în oraşe, acţiunile urmând să se încheie la finalul lunii martie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite