Ploieşti: Măsuri de siguranţă suplimentare pentru obţinerea permisului auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:arhivă
Foto:arhivă

Din penultima săptămână a lui 2010 au intrat în vigoare noi proceduri pentru obţinerea permisului de conducere auto, menite a întări măsurile de siguranţă în vederea prevenirii tentativelor de fraudă în cadrul examenului teoretic şi a celui practic.

Sistemul informatic de susţinere a probei teoretice - pe calculator prin aplicaţie de tipul touch-screen (atingerea ecranului) a fost implementat în 2008. Pentru susţinerea probei teoretice, accesul candidatilor în sala de examen se realizează pe baza unui bilet de ordine cu un cod de bare, care identifică în sistemul informatic centralizat al D.R.P.C.I.V. (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) întrebările la care va răspunde un anumit candidat şi are valabilitate doar în ziua emiterii.

Proba teoretică a examenului se va susţine cu cel puţin doi candidaţi în sala. Potrivit Ziarul Prahova, noul act normativ al MAI prevede că, pe timpul desfăşurării probei teoretice, sistemul informatic să preia trei imagini faciale ale candidatului, care vor fi tipărite pe anexă la testul de examen, pentru a proba că persoana care a susţinut examenul este cea din cartea de identitate. A rămas neschimbat faţă de anii trecuţi numărul de întrebări în cadrul testului.

Proba practică se va susţine numai după o programare realizată în acest scop. Traseele folosite la proba practică vor fi stabilite de către politia rutieră, urmând a fi altele decât cele folosite în timpul şcolii. Timpul afectat probei practice trebuie să fie de minimum 25 de minute pentru categoriile B şi de 45 de minute pentru celelalte categorii, mai informează Ziarul Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite