Ploieşti: Marjan Kukuneshoski este barmanul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Make le-a demonstrat tuturor de ce este în stare
Ploieşti: Make le-a demonstrat tuturor de ce este în stare

Make este un tânăr de 26 de ani, cu o experienţă de 10 ani în domeniul bartendingului şi care este îndrăgostit de munca sa.

Prima dată a lucrat ca barman în Macedonia, ţara în care s-a născut. „Am început mai mult ca o joacă lucrând în barul unui prieten. Pe urmă am fost la diverse cluburi şi terase pe timpul verii", spune Make, aşa cum îi spun prietenii. După ce a terminat liceul, în 2002 a câştigat o bursă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti. Pentru a urma cursurile universităţii, avea nevoie de un an pregătitor pentru învăţarea limbii române.

„Când am venit aici nu ştiam deloc să vorbesc limba română şi am ales să fac anul pregătitor la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti", spune Make. A început să lucreze la o cafenea din Ploieşti ca barman şi după aceea la un club din centrul oraşului. Deşi în 2003 a plecat la facultate în Bucureşti a continuat să lucreze în Ploieşti şi, ulterior, la Sinaia, mai ales în weekend-uri. De un an s-a angajat la Şcoala de barmani „Barmania", iar anul acesta a câştigat cel mai important premiu din cariera sa, fiind desemnat „Barmanul Anului".

„Concursul a constat în patru etape în care ne-a fost testată rapiditatea în ceea ce priveşte timpul de preparare a diferitelor cocktailuri după reţete proprii, dar şi modalitatea în care puteai să distrezi publicul în timp ce preparai o băutură", spune tânărul.

Cel mai bun cocktail îi poartă numele

Cel mai apreciat cocktail al tânărului este Make"s first. „Cocktailul se prepară din sirop de pin, suc de lime, gin şi ghimpir proaspăt. Este cea mai apreciată băutură pe care o prepar şi chiar îl avem în meniu în barul în care lucrez", spune Make. Deşi ajunge acasă de multe ori dimineaţa, Make spune că îi place ceea ce face şi consideră că este o  meserie de viitor. „Un prieten mi-a zis odată <<Găseşte-ţi o meserie în viaţă care îţi place şi nu o să munceşti niciodată>> şi chiar aşa este".  Tânărul spune că de multe ori în meseria sa este foarte importantă modalitatea în care reuşeşte să distreze publicul prin prepararea unei băuturi folosind jonglerii şi chiar elemente de magie.

„Chiar la concursul la care am câştigat titlul de barmanul anului am folosit diferite trucuri de magie. Am făcut o floricică dintr-un şerveţel care plutea în aer iar la un moment dat am transformat-o într-un trandafir", spune Make. Tânărul a avut mai multe traininguri în ultima perioada cu oameni din ţară şi din străinătate, cel mai important dintre ele fiind cursul în care a luat lecţii de la Angus Winchester, unul dintre cei mai buni specialişti din bartendingul mondial.

Întrebări şi răspunsuri
Care este cel mai scurt timp în care poţi prepara un cocktail?
Pot prepara Negroni în patru-cinci secunde. Acest cocktail conţine trei băuturi.

Ce este foarte important în meseria pe care o desfăşori?
Esenţială este atitudinea, modul în care vorbeşti cu clienţii. O băutură care este „mai slabă" poate deveni foarte reuşită cu o atitudine pozitivă.

Născut
18.08.10983, Struga, Macedonia

Studii
Facultatea de Stomatologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti, anul III

Familie

căsătorit

Ce-i place
„În timpul liber, încerc să mă documentez cât mai mult în domeniul bartendingului, îmi cumpăr cărţi de specialitate şi studiez foarte mult. Îmi plac filmele, maşinile şi îmi place să gătesc".

Ce nu-i place
„Nu-mi place să stau în trafic deşi sunt nevoit de multe ori. Nu-mi plac oamenii limitaţi".

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite