Ploieşti: Magazinele de vise câştigă teren în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele vor avea program doar ziua
Magazinele vor avea program doar ziua

Tinerii care ajung la urgenţe intoxicaţi cu aceste produse este tot mai mare, fapt pentru care aceste unităţi ar putea funcţiona doar pe timpul zilei.

În Ploieşti funcţionează şase magazine care comercializează produse etno-botanice, alte două sunt situate în Băicoi şi unul la Sinaia. Primul magazin de acest fel a apărut în 2008, fiind un punct de lucru al unei firme din Galaţi.

În 2009, a apărut în municipiu prima unitate deschisă în sistem de franciză, iar numărul clienţilor a crescut uimitor de repede.

Produsele etno-botanice, deşi nu sunt interzise de lege sunt extrem de nocive, anul trecut au ajuns la spital, în stare gravă, 12 tineri intoxicaţi cu diverse substanţe provenine din aceste produse.

Alţi trei tineri s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe de la începutul acestui an, din aceleaşi motive.

Pe parcursul anului trecut poliţiştii şi inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au efectuat mai multe controale şi verificări care s-au finalizat cu amenzi şi două dosare penale pentru comercializarea şi consumul produsului White, care, potrivit inscripţiilor de pe ambalaj conţine canabis, o plantă interzisă de lege.

Consum enorm la vară

Cea mai periculoasă substanbţă conţinută de produsele etno-botanice, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova este chetamina, o substanţă care se regăseşte în acest moment în aproximativ şase derivate, însă, la fel de nocivă poate fi şi salvia, conţinută de produsul Special Gold.

„Consumul acestor substanţe crează o mare presiune asupra tinerilor, dacă drogurile vor deveni ilegale substanţele conţinute de ele sunt uşor de modificat şi vor apărea rapid pe piaţă alte produse noi, care nu sunt trecute în lista celor interzise.

Cred că în vară consumul acestor produse va fi enorm, pentru că tinerii vor pleca în vacanţă la mare, având libertate din partea părinţilor", este de părere chestorul IJP, Sorin Oprea.

Program de zi

Pentru a reduce numărul de consumatori, primarul Andrei Volosevici intenţionează să reducă programul de funcţionare al acestor unităţi comerciale, care acum funcţionează non-stop.

Magazinele de vise ar putea fi deschise numai pe timpul zilei, pentru că, portvit unor estimări ale municipalităţii, cei mai mulţi clienţi cumpără aceste produse după ora 22.00.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite