Ploieşti: Lucrări de mântuială, pe bani publici, la şcoala din Berceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi lucrarea de reabilitare de la şcoala din Berceni este încă în garanţie, totul pare vechi şi uzat. Primăria a plătit 600.000 de lei constructorului, însă acesta nu a mai finalizat construcţia, iar partea refăcută s-a degradat deja.

După trei ani în care au învăţat înghesuiţi şi printre muncitori, moloz şi schele, elevii şi cadrele didactice din Berceni ar fi vrut să aibă şcoala care li s-a promis. Dezamăgire însă. Lucrările de reabilitare ale şcolii generale din comună sunt de proastă calitate, deşi Primăria a plătit constructorul cu 600.000 de lei.

Mai mult, lucrările nu au fost finalizate, iar de trei luni, în şcoală nu a mai fost vazut picior de muncitor. Învăţătoarele şi profesorii se plâng că deja au început să se crape pereţii şi să cadă tencuiala, geamurile nu se mai închid, parchetul se sfărâmă sub picioarele copiilor, iar şobolanii şi-au făcut cuiburi pe sub lampadarele prost montate în clase.

Calvarul celor aproape 300 de elevi de gimnaziu şi al cadrelor didactice de la Şcoala Generală din Berceni, a început în 2007. Primăria a primit fonduri de la Guvern şi a alocat sume importante şi din bugetul localităţii pentru a reabilita şcoala generală din comună. În primăvara lui 2009, se anunţa că lucrările sunt aproape finalizate, dar, până acum, au rămas la fel.

Mai trebuie montate plăci de gresie pe holuri şi în băi, dar şi uşi şi geamuri. De trei luni nu a mai călcat nimeni de la firmă prin şcoala din Berceni. „Au lăsat totul aşa. Nu e posibil. Dacă nu vin să termine treaba îi vom da în judecată", ne-a declarat Vasile Ionel, viceprimarul comunei Berceni.

Pereţi fisuraţi

Nu este însă singura problemă care îi nemulţumeşte, deopotrivă, pe copii, dascăli şi reprezentanţi ai primăriei. „Este geam termopan montat pe tâmplărie din lemn. Ei ne-au păcălit că e lemn stratificat şi de fapt e lemn de brad care deja a început să se curbeze, cad chederele. Geamurile nu se mai închid. E o bătaie de joc ce au făcut cu banii noştri", ne-a declarat Silvia Iancu, una dintre învăţătoare. Totodată, pereţii au fisuri care se măresc de la o zi la alta, iar pe exteriorul clădirii cade tencuiala.

„Găsesc în fiecare zi bucăţi de poliester. Sunt şobolani. Se văd găurile. Au montat prost, au lăsat fisuri şi e normal că au intrat rozătoarele. Nici uşile de la clase nu se mai închid", ne-a mărturisit Florina Alexandrescu, un alt cadru didactic. În timp ce nemulţumirile se adună, reprezentanţii firmei spun că nu au muncitori ca să remedieze lucrarea şi că vor face ei ceva.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite