Ploieşti: Lorena Chişamera este sufletul Şcolii „Florin Comişel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 13 ani, este, întotdeauna, alături de colegii şi de profesorii săi. Ea organizează evenimentele din şcoală şi nu ezită, niciodată, să întindă o mână de ajutor, tuturor celor care au nevoie de ea.

Lorena a fost cea care i-a mobilizat şi i-a determinat pe colegi să ştie la perfecţie strofe din opera lui Eminescu şi mai ales să le interpreteze aşa cum trebuie, la evenimentul pe care Şcoala „Florin Comişel" l-a organizat cu ocazia aniversării marelui poet. Nu este pentru prima dată, însă, când tânăra se implică activ într-o astfel de manifestare.

„Mă solicită des colegii mei, pentru că au încredere în mine. Le spun că trebuie să ne pregătim, ca să nu-i dezamăgim pe profesori", spune, entuziasmată, Lorena.

Din primul an de studii este şefa clasei şi tot de atunci, colegii o ascultă şi fac tot ce spune, pentru că ei văd în ea un model de urmat şi un lider.

Dintre toate proiectele extraşcolare în care a pus suflet, Lorenei i-au plăcut cel mai mult piesele de teatru pe care le-a pus în scenă pentru diferite ocazii.

Coordonatorul trupei de teatru

În cadrul trupei de teatru a şcolii, fata nu este doar actor, ci şi coordonator. Găseşte, întotdeauna, soluţiile ingenioase, atunci când vine vorba de costume sau de obiectele de recuzită.

„Rămâneam după ore cu doamna profesoară de istorie şi în intervalul 17.30-19.00 repetam rolurile, vorbeam despre costume şi făceam modificări în scenariu, dacă nu se potriveau personajelor", spune tânăra.

Lorena are planuri mari, alături de colegii săi din trupă, vrând să participe la Concursul de interpretare „Ion Luca Caragiale", organizat la Ploieşti, şi pentru care s-a pregătit intens în ultimul an.

Elevă eminentă

Pe lângă timpul pe care îl acordă activităţilor din afara programei şcolare, Lorena este şi o elevă foarte bună.

Cel mai mult îi place limba română şi visează să ajungă, într-o zi, profesoară de română.

Fata spune că nu o interesează cât va câştiga ca dascăl, pentru că îşi doreşte să aibă posibilitatea de a-i învăţa şi pe alţi copii această materie. Anul trecut, ea a participat la mai multe concursuri organizate de şcolile din Ploieşti, unde reuşit să obţină note de 9 şi 10. Printre ele se numără un concurs de limba română, organizat de Şcoala „Ioan Grigorescu", unul de matematică, susţinut la Şcoala „Grigore Moisil", dar şi o participare la secţiunea de limba engleză a concursului naţional „Cangurul".

„Mi-ar plăcea să studiez clasele liceale la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. M-am gândit de multe ori că aş fi putut să învăţ acolo încă de la început, dar nu regret că sunt înscrisă la Şcoala Florin Comişel, pentru că aici am o relaţie specială cu colegii mei", mai spune Lorena.

Cum îţi petreci timpul liber?

Îmi place foarte mult să predau, de aceea, când sunt în vacanţă sau am mai mult timp liber, îmi place să mă joc prefăcându-mă că sunt profesoară. Iau o carte şi le predau celor din casă sau unor elevi imaginari. Este un fel de a mă pregăti mental pentru ce va urma.

Îţi ajuţi prietenii când au nevoie?

Uneori, prietenii mei mă roagă să le explic lecţiile. Recent, una dintre colegele mele a avut un deces în familie şi atunci am vorbit cu ceilalţi copii să dea, fiecare, cât poate, pentru a o ajuta, fără să implicăm profesorii în demersul nostru.

Ce-i place:

Îi plac plimbările şi excursiile la mare, la munte, locul ei preferat fiind Castelul Bran. Îi place să facă curăţenie şi mâncare şi să o suprindă pe mama ei, cât de des este posibil, cu ideile pe care le are şi cu lucurile pe care le realizează.

Ce nu-i place:

Nu îi plac oamenii care lasă să se înţeleagă că se plac atunci când se întâlnesc, dar pe la spate se bârfesc. Fiind o fire sinceră şi candidă, fetei nu îi plac lucrurile făcute cu viclenie şi nici cele care urmăresc un beneficiu nemeritat.

PROFIL
NĂSCUTĂ:

21 mai 1998, Ploieşti

STUDII:
Elevă clasa a VI-a Şcoala „Florin Comişel"

FAMILIE:
Este singură la părinţi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite