Ploieşti: Localităţile prahovene au primit zeci de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au stabilit, ieri, în şedinţă extraordinară, ce fonduri vor primi localităţile prahovene, anul acesta. Peste  47 de milioane de lei vor fi repartizaţi pentru cofinanţarea unor proiecte de modernizare, aproape un sfert din această sumă provenind de la bugetul de stat, iar restul din fonduri europene.

Peste 23 de milioane de lei au fost distruite celor 90 de comune din Prahova, care, în funcţie de necesităţi, au primit până la un milion de lei, fiecare. Localităţile cărora le-au fost alocate sume cu şase zerouri în coadă sunt Ceptura, Cornu, Gura Vadului, Gorgota, Baba Ana, Puchenii Mari, Starchiojd, Vărbilău şi Vâlcăneşti. De departe, însă, cele mai norocoase sunt cele două municipii- Ploieşti şi Câmpina care au primit împreună, pentru cofinanţarea unor proiecte, peste trei milioane de lei.

Bani pentru pârtii şi zăpadă artificială  

Localităţile Sinaia, Buşteni şi Azuga, implicate în organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2013, cea mai amplă manifestare sportivă găzduită de ţara noastră după Universiada din 1981, au fost şi ele răsfăţate de CJ. Banii sunt destinaţi realizării unor lucrări de infrastructură, acesta fiind cel mai important capitol la care trebuie să lucreze organizatorii acestei competiţii.

"La noi e vorba de vreo 600.000 de lei, bani care ne vor fi repartizaţi pentru Festivalul Olimpic din 2013. Avem practic două lucrări majore de realizat cu aceşti bani. Este vorba despre modificarea şi modernizarea unei pârtii şi pentru zăpada artificială", a declarat Vlad Oprea, primarul staţiunii montane Sinaia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite