Ploieşti: Lista firmelor care intermediază munca în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ITM Prahova - foto arhivă
ITM Prahova - foto arhivă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova a publicat pe site-ul instituţiei lista firmelor care mediază angajări în străinătate.

Nu o dată, contractele semnate cu firme care mediază angajările în străinătate s-au terminat prost pentru românii care au avut încredere în diverse persoane care le-au promis mirajul Occidentului. Pentru a evita astfel de situaţii, ar trebui să ştiţi că, potrivit legislaţiei în vigoare, aceste societăţi au obligaţia de a se înregistra la ITM, unde depun un dosar care să ateste existenţa unor oferte din partea angajatorilor străini. O astfel de listă există şi pe site-ul ITM Prahova.

Ţepe în străinătate

„Lista a apărut din necesitatea informării publicului şi în mod special a celor interesaţi de un job în străinătate de a şti cu cine au de a face atunci când vor să încheie un contract de muncă în altă ţară", a precizat Alina Notaru, purtător de cuvânt al ITM Prahova.

Găsiţi aici lista completă a firmelor care intermediază forţă de muncă

Din păcate însă, câteva aspecte sunt însă neacoperite de legislaţia în vigoare. Astfel, prezenţa unei firme pe o astfel de listă nu înseamnă că românii sunt apăraţi de ţepele pe care le dau angajatorii străini. Până în 2001, Ministerul Muncii verifica existenţa companiilor străine şi prevenea situaţiile neplăcute prin care persoanele care ştiau că au un contract de muncă se trezeau abandonate pe străzi, într-o ţară străină.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite