Ploieşti: Lideri ai lumii interlope prahovene, anchetaţi pentru falsificări de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de percheziţii au fost efectuate în Prahova şi Bucureşti, iar 35 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Ploieşti.

Acţiunea a fost organizată în cadrul unei anchete a procurorilor DIICOT Ploieşti pentru destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea de infracţiuni informatice şi falsificarea de mijloace de plată electronică.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2008-2010, cele două grupuri infracţionale organizate au acţionat pe teritoriul mai multor ţări ale Uniunii Europene şi în Australia, făcând schimb de date informatice, echipamente şi programe informatice obţinute ilegal, sprijinindu-se reciproc în desfăşurarea activităţilor infracţionale, prejudiciul produs fiind de aproximativ 600.000 euro.

Potrivit Poliţiei Române, începând din anul 2008, membrii grupărilor s-au deplasat în Olanda, Belgia, Cehia, Grecia, Australia şi Germania, unde au instalat dispozitive pentru copierea datelor de identificare ale cardurilor, cu ocazia utilizării de către titulari, date ce au fost ulterior rescrise şi utilizate la retrageri frauduloase de bani.

Liderii celor două grupări sunt Bârsan Nicolai, unul din locotenenţii lui Ion Clămparu şi Manea Nicolae, ambele persoane fiind lideri importanţi ai lumii interlope prahovene, arată DIICOT.

Bârsan Nicolai a mai fost anterior condamnat la şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite