Ploieşti: Laura Răileanu iubeşte muzica şi vrea să devină star

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura a ajuns să facă o pasiune din muzică, încă de mică, acum, fiind interpretă de muzică populară, dar şi membră în mai multe coruri din Ploieşti.

În urmă cu doi ani, Laura a început să studieze muzica populară la Palatul Copiilor cu profesoara Nicoleta Marcu.

„Mergeam o dată pe săptămână sau de două ori la repetiţii, iar după numai câteva luni, la sărbătorile de iarnă, am participat la primul meu concurs alături de un cor. Eram nerăbdători să intrăm pe scenă, iar când am ajuns în faţa spectatorilor ne-am blocat de emoţii", îşi aminteşte eleva.

Ea spune că sala de spectacol era arhiplină. „Mă gândeam că ne putem face de râs, că nu vom reuşi să avem o prestaţie bună, însă nu a fost deloc aşa. La această competiţie am fost cei mai buni şi am câştigat locul I", explică Laura.

Rezultate după rezultate

După primul concurs la care a luat parte, interpreta a ajuns să participe şi la alte întreceri din ţară. Aşa se face că, anul trecut, a participat la un concurs naţional organizat în judeţul Olt.

Laura şi colegele ei de cor au participat la categoria stabilită pentru elevii din clasele VIII-XII şi au reuşit să obţină două premii, un loc I şi un loc II. „Anul acesta, m-am înscris în corul şcolii şi am participat la foarte multe activităţi organizate în liceu.

Am cântat alături de cor, dar şi individual, am fost invitată chiar şi la o televiziune locală, unde am interpretat în direct, pentru cinic minute", spune tânăra entuziasmată. Cu toate că emoţiile în faţa camerei de filmat au fost foarte mari, fata a reuşit să cânte mai frumos ca niciodată.

Nu numai la spectacole ea este în centrul atenţiei. Uneori, când participă la petreceri, alături de prietenii ei, dar şi la şcoală, i se întâmplă să fie rugată să cânte.

 

Planuri de viitor

Laura speră să-şi poată continua pasiunea pe care o are pentru muzică şi intenţionează în scurt timp să-şi achiziţioneze o pianină, care, spune ea, îi va fi de mare folos pentru a exersa.

Deocamdată, face exerciţii pe o pianină virtuală, pe care a descoperit-o pe Internet. „În general, am observat că se merge mai mult pe pile, dar, dacă eşti inteligent, poţi să te afrimi. Tot aşa sper că voi reuşi şi eu să mă afirm. Doresc să-mi continui şi studiile, deşi nu ştiu încă în ce domeniu", spune Laura.

De altfel, talentul ei la muzică se reflectă şi în notele pe care le obţine la şcoală, la muzică, iar pe lângă aceasta, fata mai are ca materii preferate şi desenul, biologia sau logica. Ea spune că abia aşteaptă ca în anul şcolar următor să studieze şi psihologia, domeniu care i se pare foarte interesant şi captivant.

 

Întrebări şi răspunsuri

De unde vine pasiunea pentru muzică?

Mama îmi cânta foarte des în copliărie. Când eram în clasele mici am învăţat melodiile mamei mele. Nu am privit joaca mea, atunci, ca pe ceva serios, însă, în timp, muzica a început să ocupe un loc important în viaţa mea. Abia de la 10-11 ani am început să privesc lucrurile diferit.

Cum ai început să te specializezi?

La început, am încercat să mă axez pe mai multe planuri. Aşa am ajuns la Palatul Copiilor, unde am participat mai întâi, timp de un an de zile, la un club de presă. Apoi, m-am reorientat către canto, pentru că mi-am dat seama că asta trebuie să fac. Am avut de ales între muzică clasică şi muzică populară, dar profesoara mea mi-a recoamndat să o aleg pe cea populară.

Ce-i place:

Tinerei îi place teatrul, dar nu a avut şansa să joace foarte mult decât în cadrul unor piese organizate la liceul în care învaţă. În timpul liber merge des însă la spectacolele Teatrului „Toma Caragiu" şi spune că foarte mult i-a plăcut piesa „And Bjork, of course". De asemenea, îi place şi dansul.

Ce nu-i place:

„Oamenii falşi care te tratează bine pe faţă, dar pe la spate te bârfesc. Mă deranjează şi să văd că au un astfel de comportament faţă de alte persoane apropiate sau mai puţin apropiate, nu numai faţă de mine. Dacă sunt persoane pe care le cunosc încerc să le spun şi să le dau câteva idei atunci, când sunt înconjurate de persoane prefăcute", spune eleva.

PROFIL

NĂSCUTĂ:
30 decembrie 1993, Ploieşti

STUDII:
Elevă clasa a IX-a Colegiul Naţional „Mihai Viteazul"

FAMILIE:
Părinţii, o soră

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite