Ploieşti: La Serviciul de Ambulanţă Prahova e deficit mare de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că Serviciul de Ambulanţă Prahova este al doilea pe ţară ca număr de solicitări pe an, după Bucureşti, acesta funcţionează cu un deficit mare de personal medical de mai mulţi ani, informează Ziarul Prahova. 

,,Din datele pe care le avem a reieşit că exista aproape 100.000 de solicitări pe an, în condiţiile în care am avea nevoie de încă 43 de asistenţi, tot pe atăţia medici şi înca 36 de conducători auto, plus 15 maşini de ambulanţă faţă de ceea ce avem acum pentru a putea funcţiona optim. Din păcate, cu lipsa personalului ne confruntăm de ani buni şi tot speram că se va rezolva, însă nu cred că în perioada imediată'', a declarat, pentru Ziarul Prahova,  Daniel Nicolae, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova.

În prezent, pe cele 61 de salvări există doar 15 medici, dintre care doar 13 pot asigura permanenţa. Pentru a echilibra situatia, conducerea SJA Prahova a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea parcului auto cu înca 15 maşini, dar răspunsul pozitiv în acest sens se lasă încă aşteptat. dotate la nivelul standardelor europene.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite