Ploieşti: Judecătorii din municipiu au nevoie de psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii Curţii de Apel au făcut bilanţul anului 2009
Judecătorii Curţii de Apel au făcut bilanţul anului 2009

Magistraţii sunt nemulţumiţi pentru că trebuie să-şi desfăşoare activitatea în sedii improprii ori că nu au fonduri nici măcar pentru controlul anual obligatoriu de medicina muncii sau consiliere psiho-socială, motivată de suprasolicitarea nervoasă.

Bilanţul judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti pe anul 2009 nu se prezintă deloc bine, potrivit conducerii acestei instituţii.

Magistraţii sunt nemulţumiţi pentru că, în continuare, trebuie să-şi desfăşoare activitatea în sedii improprii ori că nu au fonduri nici măcar pentru controlul anual obligatoriu de medicina muncii sau consiliere psiho-socială, motivată de suprasolicitarea nervoasă.  

Astfel, deşi în 2009, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au avut de soluţionat 9.253 de dosare, mai puţin cu aproximativ 4% faţă de anul 2008, operativitatea judecătorilor a fost peste media naţională.

În plus, s-au confruntat cu o creştere a dosarelor privind conflictele de muncă şi asigurări sociale, peste 3.000 în total. Şi aceasta în condiţiile în care în toate judecătoriile arondate Curţii de Apel Ploieşti există un deficit de personal de 91 de posturi de magistraţi, grefieri şi personal auxiliar.

Multe lipsuri

"În 2009, judecătorii nu au primit salariul de merit, primele lunare de 2% din fondul de salarii prevăzut în buget şi nici achitarea drepturilor salariale restante, stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile", a declarat Valentina Gheorghe, preşedintele Curţii de Apel Ploieşti.

Tot din lipsa unor prevederi bugetare, judecătorii au fost nevoiţi să intre în 2009 cu datorii de miliarde pentru plata facturilor la utilităţi şi restanţele aferente pentru sediile în care funcţionează, nu au avut bani să-şi cumpere cărţi de specialitate, să organizeze seminarii şi traininguri de perfecţionare şi nici să angajeze un psiholog pentru consilierea echipei privind motivaţia psihosocială a muncii.

"Toate acestea sunt minusuri cu impact asupra muncii noastre", a declarat şi Simona Buzoianu, purtătorul de cuvânt al instanţei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite