Ploieşti: Ioana Maria Vlas încearcă să iasă mai repede din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhivă
Foto-Arhivă

Mâine, la Tribunalul Prahova, Ioana Maria Vlas, condamnată la zece ani închisoare în dosarul FNI şi alţi opt ani în dosarul FNA, va cere contopirea pedepselor, pentru a obţine scurtarea perioadei de detenţie.

În prezent, Ioana Maria Vlas se află după gratii, la Penitenciarul Târgşor. Ea a fost condamnată definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În schimb, la hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind Fondul Naţional de Acumulare pentru care este condamnată la opt ani de închisoare, aceasta a formulat recurs.

La sfârşitul lunii ianuarie, Ioana Maria Vlas a renunţat la această cale de atac, pentru a putea cere contopirea pedepselor. Şi pentru că instanţa care poate soluţiona astfel de cereri este cea în a cărei rază teritorială se afla locul de deţinere a condamnatului , solicitarea sa este de competenţa Tribunalului Prahova.

Dacă Ioana Maria Vlas va obţine contopirea pedepselor, mâine, la Ploieşti, atunci ea va primi pedeapsa cea mai mare - 10 ani, din Dosarul FNI - la care se poate adauga un spor de maximum cinci ani, acesta din urma ramanand la latitudinea judecatorilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite