Ploieşti: Ioana Maria Vlas a cerut eliberarea condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 14 septembrie, o comisie din cadrul Penitenciarului Târgşor, din Prahova, va lua în discuţie reiterarea cererii de eliberare condiţionată a Ioanei Maria Vlas, fost admistrator al SOV Invest.

Eliberarea condiţionată a Ioanei Maria Vlas, condamnată definitiv în dosarul FNI , în care şi fostul director Gelsor, Nicolae Popa, are de executat 15 ani de închisoare, se discută pe 14 septembrie în cadrul unei comisii a Penitenciarului Târgşor, au declarat pentru NewsIn reprezentanţi ai ANP.

Astfel, potrivit surselor citate, instanţa competentă, în acest caz, Judecătoria Ploieşti, va decide dacă Vlas va fi eliberată condiţionat înainte de executarea pedepsei de 10 ani de închisoare, rezultată prin contopirea condamnărilor din dosarele FNI şi FNA.

Vlas a cerut, în luna mai, la comisia de la Penitenciarul Târgşor, eliberarea condiţionată, însă cererea a fost respinsă. Ulterior, instanţa a stabilit că Vlas poate reitera solicitarea în luna noiembrie. La recurs, Tribunalul Prahova a decis că Ioana Vlas poate reitera cererea mai devreme, respectiv pe 10 septembrie.

Ioana Maria Vlas a fost judecată pentru înşelăciune în dosarele FNI şi FNA. În dosarul FNI, aceasta a fost condamnată la 10 ani de închisoare, în timp ce Nicolae Popa la 15 ani. Vlas a executat deja peste şase ani din pedeapsă, în timp ce Nicolae Popa a fugit din ţară în 2000, în anul prăbuşirii celor două fonduri.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut pentru 29 de zile, fiind cercetat în dosarul privind fuga lui Nicolae Popa din România.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite