Ploieşti: Ioan Niculae, patronul Astra şi-a tras fabrică de napolitane şi biscuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculae este patronul echipei de fotbal Astra Ploieşti Foto: arhivă
Niculae este patronul echipei de fotbal Astra Ploieşti Foto: arhivă

Societatea InterAgro SRL, din Grupul InterAgro controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a inaugurat recent o fabrică de napolitane şi biscuiţi în oraşul Zimnicea din judeţul Teleorman, în urma unei investiţii de 5 milioane de euro, fondurile necesare fiind asigurate din surse proprii.

"Fabrica beneficiază de un proces de producţie continuu, complet automatizat, care va realiza trei tipuri de produse: biscuiţi, napolitane şi rulade. Dulciurile sunt destinate pieţei interne, urmând să fie comercializate în supermarketuri şi prin distribuitori", au declarat reprezentanţii companiei pentru cotidianul on-line prahovabusiness.

Fabrica de biscuiţi şi napolitane face parte din programul investiţional al companiei InterAgro SRL, parte a Grupului InterAgro, care are în vedere valorificarea superioară a resurselor obţinute în cadrul grupului.

"Biscuiţii, napolitanele şi ruladele sunt obţinute din diferite sortimente de făină produse în propria moară a companiei. La rândul ei, făina se obţine din grâu cultivat pe terenurile firmei; chiar şi unele materii auxiliare, precum unt şi smântână, sunt produse în cadrul societăţii InterAgro", au adăugat oficialii companiei.

Profit în creştere

Pentru 2011, aceştia preconizează o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de lei, la o producţie obţinută prin utilizarea a 80% din capacitatea fabricii şi se estimează că anul următor producţia va fi majorată, după cum relatează prahovabusiness.

În perioada 2001-2010, SC InterAgro SRL a realizat investiţii totale în valoare de aproape 270 milioane de lei, din care cele în curs de finalizare se ridică la peste 64 milioane de lei.

Una dintre cele mai importante activităţi din cadrul InterAgro SRL este cea legată de procesarea laptelui. Din 2004, funcţionează fabrica de produse lactate şi brânzeturi, iar pentru punerea în funcţiune a fabricii s-au cheltuit 2,5 milioane de euro.

InterAgro SRL deţine şi o moară, cu o capacitate de măcinare de măcinare de 150 de tone pe zi, pentru care s-au investit 6 milioane de euro. La aceasta, se mai adaugă cele cinci brutării din Teleorman şi Bucureşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite