Ploieşti: Investiţiile de la Grădina Botanică, în stand-by până când se vor primi noi fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza crizei economice şi, implicit, a lipsei de fonduri pentru investiţii ce nu au caracter de urgenţă, lucrările de amenajare a Grădinii Botanice de la Bucov stagnează.

Din această cauză, cele cinci hectare de teren amenajate, din cele peste 15 prevăzute pentru suprafaţa totală a grădinii, nu seamănă nici pe departe cu ceea ce se dorea iniţial, fântâni arteziene sau construcţii care arată aidoma unor celebre monumente din străinătate, ridicate printre grădinile amenajate în stil, francez, italian, japonez şi englez.

„Rezultatele nu se vor vedea imediat. O grădină mare nu se poate crea peste noapte.  În plus, sunt unii arbori care s-au uscat, din cauza vremii şi care au trebuit să fie înlocuiţi. Oricum, timp de trei ani, furnizorul de plante va înlocui permanent vegetaţia care se usucă. Plantele pe care le-am sădit nu cresc într-o lună, ci în timp. Într-adevăr, avem vegetaţie unică la noi în ţară, pe care vrem să o admire lumea. Pe viitor, ne aşteptăm la grupuri mari de vizitatori. Bani primim treptat, că doar este criză. În perspectivă, vrem să mai facem o seră populată cu plante exotice şi să aranjăm intrarea în parc. O să avem parcări, unde să poată staţiona şi autoturisme şi autocarele cu vizitatori", a declarat  Emilia Iancu, directorul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova.

La finalul lucrărilor, care se vor întinde, în cel mai fericit caz, până la finalul lui 2011, grădina va conţine un acvarium, un vivarium, un planetarium, sere de expoziţie şi de producţie, teatru de vară, un centru pentru energii regenerabile, şi unul media, cabinete de cercetare şi o bibliotecă. Valorea totală a construcţiei de la Bucov se ridică la aproximativ 19 milioane de euro.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite