Ploieşti: Investiţii importante au fost date uitării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul de lângă Gara de Vest, heliportul de la Spitalul Judeţean sau spitalul privat au rămas doar la stadiul de idei şi proiecte. Lipsa fondurilor necesare, dar şi faptul că proiectele erau iluzorii a dus la năruirea unor promisiuni ale autorităţilor sau investitorilor privaţi.

De-a lungul anilor, reprezentanţii municipalităţii au propus fel de fel de investiţii spectaculoase, dar şi necesare pentru un oraş de categoria Ploieştiului.

În 2007, Administraţia Domeniului Public şi Privat a realizat un proiect pentru un parc ce urma să se întindă pe 58,4 hectare, în vecinătatea Gării de Vest. Acesta urma să cuprindă un lac, un teren de fotbal, care putea fi extins până la dimensiunile unui stadion la standarde FIFA, patru terenuri de tenis şi locuri de joacă.

Speranţe de viitor

Valoarea totală a acestui parc impresionant fusese evaluată la 94 de milioane de lei, însă, pentru realizarea lui, municipalitatea nu a dispus, niciodată, de fonduri. În prima fază, iniţiatorii au încercat să obţină fonduri de la Ministerul Mediului, însă, fără succes.

Totuşi, reprezentanţii Primăriei Ploieşti nu au reununţat la această investiţie. „Pentru că toate autorizaţiile de construcţie sunt încă în termen, am realizat un proiect pentru a accesa fonduri europene. Cererea noastră a trecut de prima fază, a fost declarată eligibilă, iar acum este prezentată la Ministerul Dezvoltării", explică Sanda Toader, city managerul Ploieştiului.

Heliportul, un proiect nerealist

În 2005, consilierii locali aprobau o hotărâre de Consiliu Local pentru constuirea unui heliport lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, acesta urmând să fie dotat cu un elicopter pentru intervenţiile de urgenţă.

Anul trecut, autorizaţia de construcţie a expirat, proiectul fiind abandonat, din cauză că s-a dovedit a fi irealizabil.

Alţi investitori neserioşi

Nerealizarea proiectelor a dus şi la năruirea altor investiţii din zonă. Ploieşti Mall trebuia să fie ridicat lângă Judeţean, oferind locuri de muncă ploieşetnilor, dar şi posibilitatea de a beneficia de un compex comercial impresionant.

Termenul de filanizare al lucrării a fost depăşit cu doi ani şi tot de atâta timp a expirat şi autorizaţia de construcţie, potrivit reprezentanţilor Primăriei Blejoi.

Inspectoratul Teritorial în Construstrucţii a amendat investitorul pentru depăşirea termenelor, aceasta fiind singura măsură ce a putut fi luată.

Pe lista investiţiilor abandonate de autorităţi se află şi un spital privat, pentru care nu s-au găsit fonduri, dar şi un pasaj subteran la bariera de la Strejnic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite