Ploieşti: Interlopul „Raşpa”, arestat pentru furt calificat după ce a fugit de la psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Lucrătorii Secţiei 5 Poliţie l-au depistat şi reţinut pe Nicolae Gălăţan, zis „Raşpa", în vârstă de 25 de ani, din municipiu, care se sustrăgea urmăririi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Acesta este învinuit pentru faptul că în ziua de 2 septembrie a mers la magazinul amplasat în incinta unei staţii de carburanţi din municipiu, pentru a-şi cumpăra băuturi alcoolice, însă după ce a luat din vitrină produsele dorite, a refuzat să achite vânătoarei contravaloarea lor, părăsind zona cu un taxi.

„Raşpa" a solicitat taximetristului să-l ducă la un magazin din zona centrală a Ploieştiului. Ajuns acolo i-a cerut acestuia să-i dea nişte bani, dar a fost refuzat, motiv pentru care a început să caute în interiorul autotursimului, însuşindu-şi suma de 90 lei.

Taximetristul a apelat numărul unic de urgenţă „112", la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje auto ale Poliţiei. La apariţia oamenilor legii, Nicolae Gălăţan a avut un comportament violent, ameninţându-i pe aceştia şi chiar atacându-i cu un ciob.

A fugit din spital

După intervenţia fermă a poliţiştilor, bărbatul a fost imobilizat şi încătuşat.  Întrucât avea un comportament violent şi o era foarte agitat, acesta a fost condus la Spitalul „Buna Vestire" din Ploieşti, unde personalul medical a decis internarea lui, fiind depistat pozitiv la testul antidrog.

Ulterior, Nicolae Gălăţan a plecat din unitatea medicală, sustrăgându-se unrmăririi penale, până în momentul depistării de către poliţişti, care l-au reţinut şi prezentat procurorului, Judecătoria Ploieşti emiţând pe numele său mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul mai este cercetat şi pentru săvârşirea altor infracţiuni, respectiv distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, portul fără drept al unei arme albe şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite