Ploieşti: Înghesuială la târgul de joburi de la UPG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi tineri au fost interesaţi de joburi în industria petrolieră şi în domeniul bancar.

Sute de tineri au venit în această dimineaţă la târgul de joburi organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, în colaborare cu Universitatea Petrol-Gaze. Incinta universităţii a fost luată cu asalt de cei dornici să-şi găsească un loc de muncă. Înarmaţi cu CV-uri, dar şi cu mult optimism, tinerii au stat la coadă pentru a discuta cu angajatorii despre locurile de muncă disponibile. Au fost oferite aproximativ 130 de joburi în domenii precum petrol şi gaze, tehnologii de prelucrare şi proiecţie în industria petrolieră, automatizare, IT, vânzări, distribuţie, construcţii, instalaţii şi secretariat.

Unul dintre cele mai aglomerate standuri a fost cel al firmei Schlumberger care a oferit locuri de muncă în industria petrolieră. “O să termin anul acesta Facultatea de Tehnologia Petrolului şi aş dori să îmi găsesc un loc de muncă în acest domeniu”, ne-a spus Alin Iordache care aştepta cu nerăbdare să stea de vorbă cu angajatorul.

Stagii de practică pentru studenţi

Şi în faţa standului BRD, tinerii au făcut coadă pentru a-şi depune CV-urile. “Am absolvit acum doi ani Finanţe-Bănci şi după ce am lucrat puţin timp în domeniu a venit criza şi am fost disponibilizat. După aceea am fost nevoit să mă angajez în servicii pentru a nu sta acasă, iar acum aş dori să îmi găsesc ceva în domeniul pentru care m-am pregătit”, ne-a spus Ştefan Aioaniţoaiei.

Reprezentanţii firmei Procter&Gamble de la Urlaţi au venit la târg cu oferte atât pentru tinerii absolvenţi, cât şi pentru studenţi. „Oferim joburi în domenii precum inginerie şi administrativ. De asemenea avem şi oferte de stagii de practică pentru studenţi în mai multe domenii. Viitorii angajaţi nu trebuie să aibă experienţă, pot fi şi proaspăt absolvenţi”, ne-a declarat Alexandru Tofan, manager pe recrutare în cadrul P&G Urlaţi.

La târg au fost prezenţi şi reprezentanţii poliţiei campusului, care le-au oferit tinerilor pliante despre cum să se ferească să cadă pradă traficului de persoane.

După o discuţie preliminară cu tinerii interesaţi să aplice pentru unul dintre joburi, angajatorii au luat CV-urile cu promisiunea că vor suna în eventualitatea în care acestea vor corespunde cerinţelor lor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite