Ploieşti: „Îngerii Paştelui“ vor fi la datorie, non-stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medici, pompieri şi poliţişti sunt la datorie de fiecare sărbătoare, sacrificând timpul petrecut în familie pentru sănătatea şi, de multe, ori, salvarea vieţii noastre.

Mii de „îngeri" ne veghează de fiecare sărbătoare, astfel încât excesele alimentare şi alcoolice sau accidentele nefericite să ne tulbure cât mai puţin liniştea şi bucuria. Deseori, astfel de paznici îmbracă halate albe şi uniforme, se înarmează cu stetoscoape sau un furtun de apă, şi sărbătoresc prin muncă Paştele, Crăciunul şi Revelionul.

Este şi cazul medicului specialist de la Urgenţe, Oana Stanimir. Doctorul va fi de gardă Paştele acesta, deşi acasă o aşteaptă familia şi o fetiţă care are nevoie de mamă oricând, dar mai ales în astfel de momente speciale. „Este puţin trist, puţin deprimant, dar m-am obişnuit. În astfel de zile vin cazuri foarte grave şi dificile, de la persoane în stare de ebrietate sau cu afecţiuni digestive până la cei care încearcă să-şi ia viaţa din cauza depresiei de sărbători. Anul acesta va fi şi mai greu din cauza spitalelor închise. Cazurile vor fi redirecţionate la Unitatea de Primiri Urgenţe", spune medicul. Nici măcar după garda de Paşte nu va putea sărbători pentru că o zi trebuie să doarmă după garda istovitoare.

Pe baricade

Şi dispecerul Marius State de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova va fi pe baricade, departe de familia care s-a obişnuit, în 20 de ani de când lucrează în domeniu, cu lipsa lui, de sărbători. „Paştele este o zi ca oricare alta pentru mine, iar cea mai mare dorinţă pe care o am este să mă plictisesc, să nu avem solicitări la incendii şi accidente. Eu cred că de aceea Dumnezeu a pus trei zile la fiecare sărbătoare, ca medicii, pompierii şi mulţi alţii care lucrează într-una din aceste zile să mai aibă cel puţin una pe care să o petreacă alături de familia lui", crede subofiţerul.

image

Foto - Ştefan Crivăţ

Ştefan Crivăţ, şeful de la Poliţia Rutieră Prahova, va fi pe drumuri, la propriu, în zilele de Paşte. De ani de zile, vacanţele comisarului de poliţie, au cu totul alte repere decât sărbătorile majorităţii. „Acesta este serviciul, m-am obişnuit. Eu sunt foarte bucuros dacă Paştele celor care se află la volan este liniştit, iar aceştia şi familiile lor şi se pot distra la capătul unui drum lung", spune comisarul. Peste 50 de poliţişti rutieri vor fi pe drumurile din Prahova zilele acestea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite