Ploieşti: Infractorii acuzaţi de înşelăciuni imobiliare au ajuns în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei nouă suspecţi reţinuţi săptămâna trecută pentru infracţiuni de înşelăciune imobiliară, cinci dintre aceştia, care se pare că au fost capii reţelei, se află acum în arest.

“Pe numele a cinci dintre suspecţi, Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ceilalţi patru au interdicţie de a părăsi oraşul”, ne-a declarat comisar şef Constantin Furtună, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti. Suspecţii sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional. Folosindu-se de documente false, aceştia păcăleau persoane în vârstă, fără discernământ, vânzându-le casele sau apartamentele. Aproape toţi îşi susţin însă nevinovăţia şi spun că nu au înşelat niciun bătrân.

Au apărut noi păgubiţi

Destructurarea reţelei a scos la iveală elemente noi. “Au început să vină noi persoane cărora aceeaşi suspecţi încercau să le vândă locuinţele”, a mai precizat Constantin Furtună. Dacă, iniţial, din investigaţii reieşise că una dintre metodele de a scăpa de cei păgubiţi era transportarea şi abandonarea acestora în ţări precum Spania sau Italia, mai nou s-a descoperit că o parte dintre victime au fost părăsite chiar în ţară, după ce au fost duse în alte oraşe decât cele de provenienţă. Unul dintre păgubiţi, un ploieştean de 59 de ani, este dat în continuare dispărut. Acesta se numeşte Petre Chiriţă şi era proprietarul unei garsoniere situată într-un bloc de pe Strada Frăţiei nr. 1.

În prezent, dosarul suspecţilor se află la Tribunalul Prahova, acesta urmând să se întoarcă la Parchet săptămâna viitoare pentru continuarea cercetărilor. Până acum, anchetatorii au reuşit să stabilească un prejudiciu de 300.000 de euro şi cel puţin 6 apartamente şi case vândute ilegal de infractori.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite