Ploieşti: Iepuraşul de Paşte le-a adus locuinţe evacuaţilor din casele naţionalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

61 de familii evacuate din casele naţionalizate din Buşteni au intrat în posesia cheilor noilor locuinţe ANL construite în staţiunea de pe Valea Prahovei.

Construcţia celor 61 de locuinţe sociale a durat doi ani. Oamenii care au primit marţi seară cheile noilor apartamente sunt fericiţi că visul lor s-a transformat în  realitate, chiar în săptămâna dinaintea Sărbătorii pascale. "Sunt foarte fericită, acum apartamentul e gol, dar să vedeţi când o să-l  mobilez. E frumos şi spatios. Nu credeam să mă mai văd în locuinţă nouă după ce am fost evacuaţi din vechea locuinţă. E destul de incomod să-ţi chinui rudele atunci când n-ai unde să stai. Noroc că m-am mai dus la unii sau la alţii, însa alte persoane n-au avut nici atât, au dormit sub cerul liber.  Mă chinui aşa de ani de zile însă astazi sunt cea mai fericită femeie. De aici mă mai scoate doar cu picioarele înainte.", a spus Elena Megelea, o proaspătă locatară a blocului ANL, din strada Crinei.

Se vor construi şi alte locuinţe sociale

 Valoarea investiţiei este de opt milioane  lei. Mare parte din sumă a fost asigurată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, “În localitate se mai construiesc 20 de apartamente pentru tinerii sub 35 de ani şi alte 35 de locuinţe pentru romi”,  a precizat Emanoil Savin, primarul localităţii Buşteni.

Autorităţile locale spun că finalizarea locuinţelor sociale pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate reprezintă doar un prim pas în rezolvarea problemei locative în Buşteni, iar construcţia de case în zona vă continua deoarece există cereri de la familiile tinere care trebuie rezolvate. Pe Valea Prahovei, în momentul de faţă, la apartamentele de la bloc, preţul de vânzare fluctuează între 800 şi 1.200 de euro pe metrul pătrat, iar la case şi vile preţul se situează între 900 şi 1.200 de euro pe metrul pătrat, cu tot cu terenul aferent.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite