Ploieşti: “I-a luat apartamentul şi l-a internat la azilul de bătrâni, unde a decedat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasilica Stoica a trecut prin clipe de coşmar când şi-a dat seama că acesta a fost răpit şi dus la cerşit la un cimitir din Ploieşti, iar acum încearcă să recupereze apartamentul fratelui ei.

Noi victime ies la iveală în cazul inculpaţilor arestaţi la mijlocul lunii martie şi acuzaţi că ar fi lăsat mai multe persoane în vârstă fără case şi le-ar fi dus la cerşit în afara ţării.

"Până în prezent avem şapte înşelăciuni dovedite şi au mai apărut alte trei plângeri noi. Victimele sunt în principal persoane cu probleme psihice sau care au căzut în patima alcoolului Avem cinci inculpaţi în arest preventiv şi alţi patru care au interdicţie de a părăsi localitatea. Cercetările continuă în acest caz, iar toţi cei care se consideră victime ale acestei reţele pot veni la sediul nostru pentru a ne aduce la cunoştinţă", ne-a declarat Ionuţ Botnaru, procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial  Ploieşti.   

Vasilica Stoica este sora uneia dintre victime, care încearcă de cinci ani să dovedească că fratele ei a fost răpit şi a rămas fără apartament în urma unui plan bine pus la punct de o reţea organizată. Între timp, fratele femeii a decedat, însă cu toate actele în original, aceasta nu poate intra în posesia apartamentului care este închiriat de către actualul proprietar, unul dintre inculpaţi. Femeia spune că deşi în tot acest timp a făcut mai multe declaraţii la poliţie, nu s-a rezolvat nimic.

I-a luat buletinul şi l-a răpit

 "Fratele meu, Nicolae Cătană, fiind văduv şi paralizat a avut încredere în Mariana Nicolescu care îi promisese că îl va îngriji până va muri. Dar aceasta a profitat de situaţie că el cam începuse să bea şi nu prea mai ştia ce face şi i-a luat buletinul pentru a-i opri pensia şi pe urmă pentru a-i vinde casa", povesteşte cu lacrimi în ochi femeia.

"Într-o zi, când am fost să verific starea de sănătate a fratelui meu, am constatat că acesta fusese răpit de Mariana Nicolescu şi dus la Spitalul Cantacuzino la secţia neuropsihiatrie pentru a-i scoate un act doveditor în care era specificat că el nu era în deplinătatea facultăţilor mintale. După un an de zile de căutări am descoperit că fratele meu fusese internat la Spitalul TBC din Floreşti, iar în tot acest timp apartamentul lui fusese vândut". Vasilica Stoica spune că de la Floreşti, Cătană Nicolae a fost dus la cerşit la cimitirul Mihai Bravu, iar de acolo internat la azilul de bătrâni din Boldeşti unde a şi decedat acum doi ani.

Persoanele acuzate

Inculpaţii aflaţi în arest preventiv sunt: Costache Toma, Botez Constantin, Ghinea Marin, Nicolescu Mariana şi Văcălie Călin iar cei care au interdicţie de a părăsi localitatea Gheorghe Raj, Rusu Ion, Mihai Tăsica, Mihai Vasile.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite