Ploieşti: Hoţii atacă buzunarele ploieştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieştenii sunt sfătuiţi de poliţişti să fie „cu ochii-n patru” atunci când călătoresc cu autobuzul
Ploieştenii sunt sfătuiţi de poliţişti să fie „cu ochii-n patru” atunci când călătoresc cu autobuzul

Oamenii legii spun că numărul reclamaţiilor venite din partea celor care au rămas fără portofel sau telefon, în mijloacele de transport în comun sau în magazine, a crescut alarmant în ultima perioadă.

Hoţi de buzunare există peste tot. Din păcate sunt şi din ce în ce mai multe victime- copii, tineri şi bătrâni deopotrivă. În Ploieşti, nu există săptămână în care să nu fie semnalate cel puţin zece reclamaţii de furturi din buzunare sau din genţi.

Cel mai recent caz rezolvat de oamenii legii este al unor tineri din Ploieşti, care obişnuiau să opereze pe mijloacele de transport în comun, din oraş. Poliţiştii au pregătit un flagrant, iar în cursă au căzut nu una, ci trei persoane.

„Au fost capcanate cu substanţe fluorescente, un rucsac, un portofel şi o bacnotă de 10 lei. Poliţistul având aceste obicte asupra lui a urcat în autobuz şi a lăsat la vedere rucsacul. Hoţii au sustras portofelul cu bani, dar când au coborât din autobuz au fost reţinuţi de poliţişti", a declarat subinspectorul Daniel Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Pentru că pe mâinile tinerilor au fost găsite urmele substanţei folosită la capcanarea obiectelor, procurorii i-au prezentat pe cei trei tineri instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. Ei riscă până la 12 ani de închisoare.

Apăraţi împotriva hoţilor de buzunare

Poliţiştii îi sfătuiesc pe ploieşteni să aibă grijă, atunci cînd călătoresc cu autobuzul, să nu ţină portofelul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale hainelor.

De asemenea, cei care au sume importante de bani asupra lor sunt sfătuiţi să evite locurile aglomerate deoarece acestea sunt mediul favorabil pentru hoţii de buzunare. Tototdată, este indicat să nu se numere banii pe stradă sau în prezenţa mai multor persoane străine.

Ce măsuri să luaţi

Poliţiştii atrag atenţia că, de regulă, hoţii de buzunare acţionează noaptea în gări, în trenuri, iar ziua - în mijloacele de transport în comun, magazine şi în pieţe, la orele când oamenii sunt, de obicei, grăbiţi şi se înghesuie să plece sau să vină de la serviciu.

Dacă sunteţi victima sau martorul unei asemenea infracţiuni, adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi de poliţie. Tăcerea dumneavoastră nu ar face decât să-i încurajeze pe hoţii de buzunare să comită şi alte furturi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite