Ploieşti: Hoţie cu acte false, de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infractorii au păgubit 15 societăţi comerciale Foto: arhivă
Infractorii au păgubit 15 societăţi comerciale Foto: arhivă

Trei persoane au fost trimise în judecată  de către procurorii DIICOT Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Liderul grupului, Ion Liviu Nicuşor, în calitate de administrator la mai multe societăţi comerciale sau în complicitate cu alte persoane, identifica firme care comercializau materiale de construcţii.

Sub pretextul urgenţei finalizării unor lucrări, le oferea acestora preţuri foarte mici, marfa fiind ulterior revândută la jumătate de preţ.

Erau emise file de CEC fără acoperire, iar administratorii societăţilor respective îşi dădeau seama că au fost păcăliţi abia după o lună de zile, când li se promitea că vor fi viraţi banii în cont.

În perioada, 2008-2009, cei trei infractori au păgubit 15 societăţi comerciale din Prahova şi Bucureşti. Potrivit rechizitoriului procurorilor, la câteva societăţi comerciale, liderul grupului a fost însoţit de un angajat al Direcţiei de Finanţe, pentru câştigarea încrederii părţilor vătămate.

„Prejudiciul adus societăţilor comerciale este de aproximativ 2.200.000 de lei, însă, este posibil ca acestea să nu îşi mai recupereze banii, dat fiind că inculpaţii şi-au înstrăinat toate bunurile", ne-a declarat Ionuţ Botnaru, şeful DIICOT Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite