Ploieşti: Gunoi neridicat din luna octombrie la un bloc din zona centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Angajaţii Veolia nu au mai ridicat gunoiul din cauza datoriilor
Ploieşti: Angajaţii Veolia nu au mai ridicat gunoiul din cauza datoriilor

La sfârşitul anului trecut, datoriile înregistrate de asociaţiile de proprietari la SC Veolia se ridicau la 1,4 milioane de lei.

Din cauza datoriilor, reprezentanţii operatorului de salubritate SC Veolia au sistat ridicarea gunoiului la un bloc situat într-o zonă centrală a oraşului. Este vorba despre blocul 11B1 de pe Bulevardul Republicii. “Nu am mai ridicat gunoiul de la acest bloc de la 1 octombrie pentru că asociaţia a acumulat datorii de peste 4.000 de lei. Este un bloc cu zece etaje şi pentru că are cameră de precolectare am putut sista colectarea deşeurilor menajere”, ne-a declarat Cornel Vicol, purtătorul de cuvânt al SC Veolia.

Deşi gunoiul este atât în camera de colectare, cât şi în afara acesteia, locatarii nu ştiu că sunt datornici la operatorul de salubritate. “Ştiu că avem datorii la mai mulţi operatori, dar la gunoi nu avem, am plătit. Însă, lumea vine şi aruncă în faţa blocului gunoiul din casă. Îl mai ducem noi la platforma de gunoi din apropiere pentru că altfel s-ar umple aici şi este urât”, ne-a spus un locatar al blocului 11B1.

 Blocul de pe Rafinorilor, datornic la salubritate

Acesta nu este singurul bloc care a rămas cu gunoiul neridicat din cauza neplăţii datoriilor. Un alt exemplu  este blocul social de pe strada Rafinorilor. “Banii au fost câştigaţi în instanţă de către societate, dar rămâne de văzut când şi cum îi vom recupera având în vedere că blocul este locuit de nişte persoane cu o situaţie socială deosebită”, a mai precizat Cornel Vicol.

La sfârşitul anului 2009, sute de asociaţii înregistrau datorii la SC Veolia în valoare de 1,4 milioane de lei. La multe dintre asociaţiile care au datorii nu le-a fost sistată ridicarea gunoiului pentru că locatarii duc gunoiul la aceleaşi platforme ca alţi ploieşteni bun platnici.

Procese în instanţă

În anul 2009, operatorul de salubritate a avut pe rol 42 de procese cu asociaţiile care au datorii. Dintre acestea, 28 au fost câştigate, restul fiind în curs de soluţionare, în diferite etape de judecată. În general, sunt date în judecată asociaţiile care înregistrează datorii mari şi care în termen de şase luni nu se arată dispuse să îşi plătească cel puţin eşalonat dările.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite