Ploieşti: Gripa porcină a falimentat Spitalul de Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti are datorii de 360.000 lei şi a primit somaţii de la furnizorii de utilităţi pentru neachitarea facturilor pentru medicamante, agent termic şi electricitate, pe ultimele trei luni.

Spitalul are datorii şi la cei care asigură service pentru aparatură şi către alte spitale, la care pacienţii la Infecţioase au fost transportaţi pentru efectuarea unor ecografii, radiografii sau electrocardiograme.

„Suntem în impas acum, ne zbatem să rezolvăm situaţia aceasta. Am avut cheltuieli  mari în ultimele luni ale anului trecut când spitalul s-a ocupat de  managementul bolnavilor infectaţi cu AH1N1. În cazul a aproape 170 de persoane tratate la noi, nimeni nu a decontat cheltuielile care depăşesc 200.000 de lei. Este vorba despre oameni care au dezvoltat infecţii ale căilor respiratorii şi pentru care a fost nevoie de antibiotice şi perfuzii",a  explicat medicul Florentin Georgescu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti.

Acesta a trimis deja o solicitare către Primăria Ploieşti, cerând fonduri de la bugetul local pentru achitarea datoriilor. La ora actuală, În Prahova, nu există spital care să nu înregistreze restanţe la plata unor utilităţi şi servicii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite