Ploieşti: Grădiniţele cu bulină roşie vor fi închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două grădiniţe din Ploieşti care funcţionează în clădiri încadrate la gradul I de risc seismic au fost închise de către autorităţile locale, iar  preşcolarii au fost trimişi în vacanţă mai devreme cu trei zile decât în mod normal.

Cele două unităţi sunt Grădiniţa nr. 29 de pe Strada Poştei şi Grădiniţa nr.1 situată în cartierul Mihai Bravu. Imobilele sunt vechi şi nu au fost, niciodată, reabilitate. Pereţii sunt crăpaţi, iar tencuiala stă să cadă.

Ca soluţie „de criză", municipalitatea a găsit o locaţie, unde copiii celor două unităţi de învăţământ preşcolar să-şi desfăşoare activitatea în continuare: undeva la periferia Ploieştiului, aproape de Gara de Nord.

Pericol pentru cei mici

„Grădiniţele în cauză reprezintă un pericol pentru cei mici. Avem patru grupe, dintre care una era încadrată la program prelungit.

În total sunt aproximativ 150 de copiii. Ei vor fi mutaţi, dar vor trebui să facă naveta până în zona Vega, unde Primăria a găsit un spaţiu mai ieftin, pentru care să nu plătească o chirie prea mare.

Altfel, nu-mi explic de ce au găsit o locaţie atât de departe", a declarat profesorul Gheorghe Borovină, şeful Inspectoratului Şcolar Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite