Ploieşti: Gigi Vişan îi face să râdă pe cei din jur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi lucrează ca tehnician principal la IPCUP Ploieşti, are o pasiune care nu are nimic de-a face cu munca de zi cu zi: îi place la nebunie să îi distreze pe cei din jur spunând bancuri.

În 1995, a participat la primul său concurs de glume, care a avut loc la Televiziunea Română şi unde i-a avut în juriu pe Dida Drăgan şi pe Florin Piersic, care era şi amfitrionul emisiunii. “Moştenesc această pasiune de la tatăl meu căruia îi plăcea foarte mult să glumească. Iar concursul de bancuri mi-a asigurat şi o rampă de lansare pentru prima televiziune din Prahova, CIN Ploieşti”, spune Gigi Vişan.

A fost angajat la primul post local de televiziune

A fost cel care, împreună cu colegul său, George Mihalache, a realizat emisiuni de divertisment până în 2001, când prima televiziune locală devenită între timp Telecable Ploieşti a dispărut. “Timp de şase ani am realizat emisiunea Video Divertisment împreună cu colegul meu. Aceasta era înregistrată şi, odată pe lună, aveam emisiune în direct cu telespectatorii arondaţi prin cablu acestui post de televiziune. Emisiunea era un gen de Cronica Cârcotaşilor de astăzi”. Bărbatul spune că pentru emisiune se inspira din viaţa de zi cu zi, făcând de multe ori haz de necaz şi îi este recunoscător directorului postului Adrian Arghiropol, care i-a acordat tot sprijinul necesar.

Locul I la Concursul de Bancuri

De-a lungul timpului, a participat în calitate de invitat sau de concurent la emisiuni difuzate de posturile de televiziune naţionale. În 1996 a câştigat locul I la Concursul de Bancuri de la Televiziunea Română, care l-a avut ca prezentator pe Florin Piersic. Gigi Vişan nu ezită să imite vocilor unor personalităţi şi persoane publice precum Dem Rădulescu, Nicolae Ceauşescu, Victor Ciorbea sau Ion Cristoiu.

Şi înainte de revoluţie, a participat la mai multe spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, în care a jucat alături de reprezentanţii Sindicatului IPCUP.

Proiecte de viitor

Gigi Vişan spune că îi place să îşi distreze prietenii şi dacă se întâlneşte cu ei pe stradă nu îi lasă să plece până nu le spune o glumă. În această toamnă, bărbatul are un proiect pentru o emisiune de umor intitulată “Să râdă românul cu adevărat”. “Îmi doresc ca românii să nu mai râdă forţat, ci să se simtă bine cu adevărat. Vreau să realizez o emisiune decentă, care să placă oricărui fel de public. Nu-mi place obscenitatea care se propagă pe anumite posturi de televiziune”, spune comicul.

Gigi Vişan îl admiră pe Doru Octavian Dumitru pentru umorul de calitate pe care îl promovează şi este un mare fan al lui Florian Pittiş. Prahoveanul este de părere că cele mai bune bancuri existau pe vremea lui Ceauşescu. “Acum, dacă citesc o sută de bancuri pe internet, dacă aleg vreo 20 care îmi plac. Gluma bună este atunci când râd de unul singur”.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ce calităţi ar trebui să aibă o persoană pentru a face un umor de calitate?

G.V.: O persoană trebuie să aibă un şarm aparte, expresia feţei trebuie să dovedească că este comic fără să vorbească, trebuie să trăiască personajul pe care îl interpretează şi să aibă puterea să îi facă să râdă şi pe cei care râd foarte rar.

Câte glume ştiţi?

G.V.: Nu pot avansa un anumit număr, însă, în fiecare zi în care m-aş întâlni cu cineva aş putea spune câte o glumă.  

CE-I PLACE

“Îmi place poezia, îmi place să citesc, în special beletristică şi să merg la schi. Îmi place foarte mult să călătoresc. Unele dintre pasiunile mele sunt teatrul şi umorul”.

CE NU-I PLACE

“Nu-mi place când mi se impune un lucru pe care nu vreau să-l fac. Nu-mi plac nesimţirea şi nepăsarea unora dintre noi. Aş dori să fim uniţi pentru a lua măsurile de rigoare împotriva celor care nu sunt civilizaţi. Nu-mi plac cei care peste noapte se consideră vedete”.

PROFIL

Născut
05.01.1955, Aluniş

Studii
Liceul de Filologie Istorie C.D. Gherea Ploieşti

Profesie
tehnician

Familie
căsătorit, o fată de 23 de ani

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite