Ploieşti: Georgeta Darie oferă hrană pentru trup şi suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată viaţa a fost economist, iar de nouă ani deţine un magazin cu produse naturiste şi cărţi religioase. Cei care-i trec pragul magazinului, primesc şi recomandări.

A debutat pe plan profesional ca economist la singura fabrică de panificaţie din oraş. În 1994, însă, viaţa sa s-a schimbat complet, după ce familia ei a decis să înfiinţeze un punct de desfacere pentru piese auto, astfel că ploieşteanca a fost nevoită să se adapteze rapid. Fiind o persoană autodidactă şi pasionată de studiu, ea a reuşit în timp record să afle toate secretele pieselor de maşini şi mai ales să cunoască obiectele pe care le avea la vânzare pe rafturile magazinului.

În 2001, a deschis un magazin cu cărţi religioase şi obiecte de cult, însă, la scurt timp, a mai introdus în ofertă şi produse naturiste, oferind „hrană pentru trup şi suflet", după cum îi place să spună.

În librăria sa sunt oferite peste 3.000 de titluri de cărţi despre vieţile sfinţilor, cărţi pentru copii, manuale şcolare de religie sau de metodologie, CD-uri, DVD-uri cu conferinţe, muzică religioasă sau pelerinaje. Cele mai căutate, spune comercianta, sunt cărţile despre vieţile sfinţilor.

Georgeta este o persoană credincioasă şi spune că îi place foarte mult să meargă în pelerinaje. Mănăstirile „Crasna", „Lainici", „Petru Groza", „Prislop" din ţară sau „Sfântul Nectarie", „Sfântul Ioan Rusu", din Grecia, sunt câteva dintre lăcaşurile de cult pe care le-a vizitat până acum. I-a plăcut însă şi la Capadocia, în Turcia sau la Bari, în Italia, unde se află moaştele Sfântului Nicolae. Însă se simte foarte legată de Mănăstirea „Turnu" de la Târgşor, unde merge, alături de familie, în fiecare duminică, la toate sărbătorile din an şi la zilele de naştere sau onomasticile membrilor familiei.

Post sau cură?

În magazinul cu produse naturiste pe care îl are, ea comercializează şi produse de post, care au mare căutare în această perioadă, clienţii fiind persoane de toate vârstele. „Eu ţin tot postul însă, aceasta este cea mai mică jertfă pe care o pot oferi. Cine vrea să ţină post pentru organism, înseamnă că ţine cură de slăbire. Postul trebuie alternat cu rugăciune şi cu multe fapte bune", este de părere ploieşteanca.

La magazinul său la fel de căutate sunt, însă şi produsele de slăbit pe care le are de vânzare, de la cele de uz intern până la creme sau loţiuni care se aplică pe piele. Pentru rezultate foarte bune, ploieşteanca recomandă în curele de slăbire combinarea capsulelor de slăbit cu loţiunile de uz extern şi mai ales cu dietele de slăbire. Este foarte importantă, însă, şi perioada de întreţinere de după slăbit.

„În timp ce slăbim dăm jos din masa musculară, însă, dacă nu întreţinem organismul după cură, putem să ne îngrăşăm prin adaos de grăsime, iar în acest fel volumul corpului poate fi chiar mai mare decât înainte", explică Georgeta. Cele mai bune reţete, după cum spune ea, sunt cele care dau rezultate după cel puţin o lună. Cele mai multe persoane care se adresează ploieştencei pentru remedii şi sfaturi de slăbit sunt de sex feminin şi au peste 25 de ani.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai mare realizare de până acum?

Cea mai mare realizare a mea sunt copiii mei. Băiatul cel mare, Cristi, a scris până acum 20 de cărţi de informatică, iar cel mic, Mihai, este foarte credincios şi, de multe ori, m-a însoţit la mănăstiri, s-a rugat şi a postit alături de mine.

Cu cine mergeţi în pelerinaje?

În pelerinajele din străinătate merg alături de părintele Nicodim de la Mănăstirea „Crasna". În cele din ţară, pe care le-am început cu mai bine de zece ani în urmă, merg alături de soţul meu şi, uneori, de fiul cel mic.

Ce-i place:

Adoră să citească orice carte îi cade în mână şi indiferent din ce domeniu. Îi place de asemenea, să călătorească, să participe la pelerinaje, dar şi oamenii sinceri şi care spun lucrurile într-un mod direct.

Ce nu-i place:

Ploieşteanca spune că nu îi plac oamenii care ocolesc adevărul sau care caută să-l „înfrumuseţeze. De asemenea, fiind în zodia taurului, ea spune că nu îi plac oamenii visători, ci preferă să aibă de-a face cu cei care sunt cu picioarele pe pământ, asemenea ei.

PROFIL

NĂSCUTĂ:17 mai 1957, Comuna Secăria, Prahova

STUDII: Academia de Studii Economice Bucureşti

FAMILIE: Căsătorită, are doi băieţi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite