Ploieşti: Gabriela Iancu transformă şerveţelele în tablouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintr-un banal şerveţel, mâinile delicate ale Gabrielei Iancu zămislesc tablouri pastelate, foarte iubite de copii. Hand-made-ul este ocupaţia favorită a tinerei artiste.

După ce a terminat Facultatea de Română-Engleză, de care nu a fost foarte încântată, Gabriela Iancu, sau Găbiţa, aşa cum este alintată de prieteni şi familie, a decis că trebuie să facă doar ceea ce îi place. Adică să se înscrie la o facultate de comunicare şi relaţii publice şi să ducă la alt nivel preocupările particulare privind hand-made-ul. Şi, cum nu ducea lipsă de idei, a avut un real succes. "Cu tablourile din şerveţele a fost o sclipire şi, după ce am împărtăşit-o vânzătoarelor dintr-un magazin, am avut surpriza ca, peste câteva zile, să văd în vitrina acestora astfel de tablouri. Nu m-am supărat, oricine are puţină răbdare şi îndemânare le poate face", spune Gabriela.

În timpul liber, dar mai ales în vacanţa de vară, tânăra artistă merge, oricât de des poate, la târguri hand-made din ţară şi învaţă, permanent, tehnici de confecţionare. De altfel, talentul ei nu se limitează doar la tablourile din şerveţele. Bijuteriile, magneţii de frigider sau ceasurile pictate fac parte şi ele din preocupările Gabrielei, iar toate modelele sunt unicat. "Îmi place să lucrez deopotrivă pe lemn, hârtie, sticlă, porţelan, cristale cât şi cu mai neconvenţionale, precum nasturii sau şerveţelele. Dacă am chef şi inspiraţie, într-o zi pot lucra şi până la zece tablouri. Ca fiecare, am perioade de pauză sau momente culminante", spune Gabriela.

Străinii, clienţi fideli

Spune că a moştenit "ADN-ul creativ" deopotrivă de la tatăl, cât şi de la mama ei, care este pasionată de goblenuri, iar sursele de inspiraţie le găseşte inclusiv pe stradă, observând accesoriile oamenilor sau felul în care aceştia le poartă.

image

Prietenii pe care şi i-a făcut în toată ţara şi pe care i-a întâlnit la târgurile hand-made îi trimit modele de şerveţele deosebite pe care Gabriela le transformă în tablouri. Practic, partea colorată a şerveţelului este lipită, după o tehnică specială şi cu multă grijă, pe un carton, apoi tabloul este tratat cu lac pentru a rezista. Din păcate, de creaţiile ei sunt interesaţi mai degrabă străinii. "Am observat pe oriunde am fost în ţară că principalii clienţi sunt turişti străini şi nu pentru că şerveţelele mele sau bijuteriile celorlalţi participanţi ar fi scumpe, ci pentru că la noi nu există o cultură hand-made şi nici măcar dorinţa de a te individualiza prin produse unicat", spune Găbiţa cu tristeţe.

Pe viitor, îşi doreşte să organizeze şi la Ploieşti târguri hand-made pentru că tradiţia unor astfel de evenimente este destul de restrânsă.

Ce-i place

Când nu migăleşte bijuterii, este în bucătărie, spre bucuria mamei ei şi descoperă feluri noi de mâncare. Îi place la fel de mult şi să citească.

Ce nu-i place

Conflictele le evită pe cât posibil şi le aplanează cu o diplomaţie care i-a intrat în sânge, mai ales că este membru al unei organizaţii studenţeşti, AIESEC, unde o astfel de trăsătură de carater a fost definitorie pentru a activa în cadrul ei.

Care sunt planurile de viitor?

G.I: Mă văd lucrând într-un domeniu ce ţine de relaţii publice sau de proiecte europene, ca job stabil, şi aş păstra hobby-ul cu şerveţelele pe partea de târguri. Îmi place foarte mult să particip nu neapărat pentru a le vinde ci pentru atmosferă şi oamenii care vin.

Ai culori preferate?

G.I: Albastru, verde şi turcoaz sunt preferatele mele atunci când mă apuc de o bijuterie. De obicei, dacă am o problemă, lucrez în culori foarte vesele, iar la final mă simt mult mai bine, iar dacă sunt fericită sau pur şi simplu am o zi bună, lucrez monocromatic.

Profil

Născută. 17 octombrie 1986, Ploieşti

Familie. Necăsătorită.

Studii. Absolventă a Facultăţii de Română-Engleză de la Ploieşti şi anul II la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice Braşov

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite