Ploieşti: Furau oglinzi de BMW, pe care le vindeau la preţ de nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru indivizi au ajuns după gratii după ce au fost prinşi de poliţişti furând oglinzi de la BMW-urile parcate prin Ploieşti. Cei patru au vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani şi sunt din localităţile Boldeşti - Scăieni şi Lipăneşti. Reţeaua opera însă cu precădere în Ploieşti, dar şi în Medgidia şi în Braşov.

Se pare că, spun anchetatorii, reţeaua de hoţi opera la comandă. Vizate erau doar autoturismele de lux, marca BMW. Şi asta pentru că, o pereche de geamuri de oglindă pentru o astfel de mașină costă aproximativ 1.000 de euro în magazine. După ce le furau, indivizii le vindeau însă cu doar 20 de lei perechea, celor care comandaseră, fiind siguri că la un asemenea preţ le pot comercializa. Aceştia din urmă valorificau oglinzile furate cu 200 de lei, perechea.

"Practic, reţeaua de suspecţi acţiona în timpul nopţii, după ce era găsit locul în care este parcat un autoturism aparţinând mărcii respective. Unul dintre hoţi, sub pretextul că îşi satisfăcea nevoile fiziologice, supraveghea întreaga zonă pentru ca complicii lui să poată acţiona. Întreaga operaţiune nu dura mai mult de 10 - 15 secunde, după care suspecţii dispăreau", ne-a declarat inspectorul Daniel Radu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

Reţeaua este formată din şase membri, însă numai patru au fost prinşi până acum de poliţişti. Este vorba despre Ion Stoica, zis şi Escobar, de Dan Tudor, zis Bufon, Alexandru Pavel şi Marian Pişcuş. Fraţii  Dragoş şi Cosmin Dumitraşcu, de 23 şi respectiv 20 de ani, sunt acum căutaţi de oamenii legii, cel mai mare dintre fraţi fiind, se pare, chiar capul reţelei de hoţi.

Anchetatorii au reuşit să probeze, în urma percheziţiilor domiciliare, cel puţin 16 posesori de BMW păgubiţi. În locuințele hoţilor, poliţiştii au găsit oglinzi, dar şi embleme de BMW. Cei patru au primit mandate de arestare pentru 29 de zile şi riscă până la 15 ani de închisoare pentru furt calificat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite