Ploieşti: Fun Park-ul din Buşteni şi-a deschis azi porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Fun-Park, distracţia este pe cinste
În Fun-Park, distracţia este pe cinste

În acest weekend, copiii se pot da pe banda de tubbing, iar de săptămâna viitoare vor funcţiona şi caruselul, toboganul şi escalada.

Astăzi, la Buşteni, s-a deschis cel mai mare parc de distracţii din zona montană.

Parcul, care se întinde pe o suprafaţă de 14.000 metri pătraţi este situat la baza pârtiei Kalinderu. Chiar dacă în acest moment funcţionează doar instalaţia de tubbing, copiii au luat cu asalt Fun Park-ul.

"Copiii de la taberele de schi s-au mutat deja în parc şi fac aici lecţii de schi. Zăpada este excelentă, iar turiştii au sosit în număr destul de mare", ne-a declarat Ion Vasilescu, şeful Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Buşteni.

Acesta a mai precizat că de săpătămâna viitoare vor deveni funcţionale şi caruselul, toboganul şi escalada. "Mai sunt câteva documente pe care trebuie să le primim de la ISCIR pentru ca toate instalaţiile să pornească în deplină siguranţă. Deocamdată se fac probe la acestea", a mai spus Ion Vasilescu.  

 Parcul este destinat în principal copiilor şi este o noutate în domeniul agrementului din ţara noastră, ţinând cont de faptul că patru dintre instalaţiile care există vor fi funcţionale atât iarna, cât şi vara.

Parcul de distracţii este dotat cu o pârtie de începători pentru copii şi adulţi care este acoperită cu zăpadă artificială, instalaţii pentru tubbing, carusel, tobogan şi escaladă. Toate instalaţiile au fost aduse din Austria şi Germania, iar zăpada artificială din Italia.

Intrare liberă în parc

Fun Park-ul de la Buşteni a costat aproximativ 5.200.000 lei, bani asiguraţi de către Guvern, prin intermediul Ministerului Turismului.

În privinţa preţurilor care vor fi practicate, reprezentanţii Primăriei spun că acestea vor fi accesibile pentru ca părinţii să îşi poată permite să vină cu copiii în parc. Deocamdată, intrarea este liberă.

Program pe pârtia Kalinderu

În această seară, de la ora 19.00,  turiştii prezenţi pe pârtia Kalinderu vor putea asista la ceremonia de premiere a Finalei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă.

De la ora 21.00, va începe tradiţionala "Petrece până cazi", urmată de un spectaculos foc de artificii. Mâine, cu începere de la 9.30, se va desfăşura Campionatul European de Escaladă pe Gheaţă.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite