Ploieşti: Firmele mari, datornice la ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), mai multe societăţi comerciale din Prahova au acumulat datorii de sute de milioane de lei reprezentând obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Astfel, cea mai mare datorie acumulată de o societate comercială prahoveană este de peste 237.000.000 de lei, sumă pe care ANAF o are de recuperat de la Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti.

Peste jumătate din această sumă reprezintă obligaţii către bugetul de stat constituite în anii fiscali precedenţi, iar restul reprezintă restanţele înregistrate de Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti în primul trimestru al acestui an, la care s-au mai adăugat o serie de taxe şi penalităţi pentru neplata la timp a datoriilor.

Pentru această unitate economică, ANAF a dispus începerea executării silite în vederea recuperării cel puţin a unei părţi din datoria înregistrată la bugetul de stat.

Alte firme cu datorii

Peste 15.000.000 de lei au de achitat către ANAF şi reprezentanţii Uztel SA Ploieşti şi în acest caz fiind dispusă executarea silită pentru recuperarea restanţelor.

În topul firmelor mari datorinice la stat mai figurează şi societăţile Timken România SA Ploieşti cu peste 6.700.000 de lei, Upetrom 1 Mai SA Ploieşti cu o sumă mai mare de 1.300.000 de lei şi Oztasar SRL Ploieşti cu aproximativ 1. 300.000 de lei.

Reprezentanţii acestor societăţi au depus la ANAF cereri de compensare a datoriilor, care sunt în curs de soluţionare.

Societatea Interagro are de plată o sumă de peste 200.000 de lei, iar Rafiserv Petrobrazi datorează peste 10.000 de lei, ambele fiind de asemenea în situaţia de a fi executate silit.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite